A scos din pastaile de cardamom semintele si le-am pus intro rasnita de macinat cafea , care oricum n-o mai foloseam in scopul pentru care a fost creata. Si am macinat aceste seminte, cu toate ca, am aflat de la un prieten arab, fost coleg de facultate, ca acest cardamom se macina intreg, coaja pastaii avand aceasi aroma! Semintele de coriandru, le-am macinat in aceeasi rasnita de cafea.
A pus condimentele alaturi de celelalte.Pieptul de pui, l-a spalat bine in apa rece, l-a curatat de grasime si cartilegii si l-a taiat in cubulete nu prea mari.A pus pe foc o oala cu apa si sare, in care a adaugat orezul si a lasat sa fiarba conform instructiunilor producatorului.
Intro tigaie mare, incingem uleiul si punem piperul boabe si cardamomul macinat la prajit, maxim 2 minute, pentru a-si lasa aromele in ulei. Dupa ce s-au prajit, scoatem cat mai multe boabe de piperul prajit in tigaie.Abia acum adaugam carnea si presaram peste ea curcuma, boiaua iute, coriandrul.
Amestecam bine toate ingredientele. Presaram si un varf de sare peste carne si lasam pe foc . Se lasa la prajit max 10 minute, pana cand, carnea de pui e bine patrunsa.
Pana se prajeste carnea, avem timp sa feliem rosiile si sa taiem si ardeiul iute. Cand carnea s-a rumenit in tigaie si zeama a scazut, adaugam rosiile tocate.
Amestecam bine, omogenizam, lasam sa fiarba 2 minute, dupa care adaugam si iaurtul. Continuam sa amestecam si sa omogenizam toata compozitia. Mai lasam sa "fiarba" si sa se mai combine aromele inca vreo 5 minute.In timpul asta, scoatem orezul de la fiert, il clatim cu putina apa rece pentru ai stopa prelucrarea termica, si punem orezul in farfuriile de servit.