Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
4 h 20 m

Pot au feu este o mancare frantuzeasca de sezon rece, servita in special duminica. Pe romaneste, noi ii spunem rasol de vaca. Reteta explicata pas cu pas mai jos ↓ ↓


Ingrediente

6

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Gătire4 ore



Întrebări

Mai tot timpul la ingrediente bagati denumiri complet aiurea ! Ce mama dracului e aia :"buchet garni " ??? Voi chiar sunteti trazniti in cap: la cartofi dati link explicativ, de parca e careva in lumea asta care nu stie ce e ala un cartof si buchet garni il considerati cunoscut precum mamaliga... mai mereti mei in doamna !

De origine franceza, bouquet garni (buchet de ierburi) este o legatura formata din mai multe verdeturi, proaspete sau uscate. Pentru a da un plus de aroma supelor, mancarurilor, concentratelor, se leaga, ca intr-un buchet, cateva plante aromate: cateva fire de patrunjel, de telina, o foaie de dafin, un fir de cimbru, spre exemplu. Se scot dupa fierbere.


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Adriana, 10/11/2023

Din câte știu rasolul trebuie să aibă și os cu măduvă și sită, altfel nu e rasol. Pare o mâncare sățioasă, dar nu prea în ton cu mâncarea românească. Carnea fiartă de vită ar cere și un pic de sos cu hrean.

(0) (0) abuz
stela, 18/03/2018

Buna si dietetica. Din ce plante e compus buchetul garni ?

(0) (0) abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Tradiţional, acesta este compus din ramurele de cimbru, patrunjel si foi de dafin. Se poate completa cu frunze de praz si de telina, Cel mai adesea se folosesc plantele proaspete, legate cu un fir de ata (o sforicica). Buchetul se pune in supa de legume sau in oala in care fierbe carnea, si este scos si aruncat dupa ce s-a terminat fierberea.




+