Petitchef

Pilaf cu peste uscat(sarat)

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • A tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte sarat. Dupa ce a scos pestele de la desarat l-am lasat putin la scurs intr-o sita,apoi l-a curat de solzi,l-am spalat bine si l-a taiat bucati.
  • A trecut bucatile de peste prin faina amestecata cu malai si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins . Separat am pus ceapa tocata marunt la inabusit in 250 ml de ulei ,apoi am adaugat orezul spalat foarte bine si le-a lasat in continuare la foc mic .
  • Cand a inceput sa se umfle orezul se adauga rosiile tocate marunt,sucul de rosii si se mai lasa cca 5-10 minute pe foc ,dupa care se va transfera compozitia intr-o tava si se va introduce la cuptor. Daca este cazul mai puteti adauga un pic de apa calda.
  • Cand pilaful este aproape gata se scoate tava din cuptor ,se aranjeaza deasupra bucatile de peste si se mai reintroduce putin la cuptor.
  • Este o mancare delicioasa pe care o pregatesc mereu cu placere deoarece mi-aduce aminte de copilarie si v-o recomand si voua cu mare drag.


Poze

Pilaf cu peste uscat(sarat)
Pilaf cu peste uscat(sarat) - poza 2
Pilaf cu peste uscat(sarat) - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 30/11/2020

Facea si mamaia mea dar nu asa. Ea nu punea rosii in orez si nu prajea pestele. Punea pestele la desarat dupa care il fierbea, separat toca o ceapa pe care o inabusea in putin ulei, peste ceapa punea orezul spalat si scurs, amesteca bine, umplea cu zeama in care a fiert pestele si la sfarsit adauga si pestele facut bucati, putin piper si gata! In felul asta orezul lua si el gustul de peste; ce ai facut tu aici este un pilaf cu rosii peste care ai pus niste peste prajit.

(1) (0) Abuz
acidor, 30/11/2020

Imi doream sa stiu cum se prepara, deoarece numai bunica ne gatea peste uscat cu orez si erea delicios. Multumesc!

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pilaf
Pilaf
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
2 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bento vegan
Bento vegan
1 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează