Pilaf cu peste uscat(sarat)

Felul principal
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • A tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte sarat. Dupa ce a scos pestele de la desarat l-am lasat putin la scurs intr-o sita,apoi l-a curat de solzi,l-am spalat bine si l-a taiat bucati.
  • A trecut bucatile de peste prin faina amestecata cu malai si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins . Separat am pus ceapa tocata marunt la inabusit in 250 ml de ulei ,apoi am adaugat orezul spalat foarte bine si le-a lasat in continuare la foc mic .
  • Cand a inceput sa se umfle orezul se adauga rosiile tocate marunt,sucul de rosii si se mai lasa cca 5-10 minute pe foc ,dupa care se va transfera compozitia intr-o tava si se va introduce la cuptor. Daca este cazul mai puteti adauga un pic de apa calda.
  • Cand pilaful este aproape gata se scoate tava din cuptor ,se aranjeaza deasupra bucatile de peste si se mai reintroduce putin la cuptor.
  • Este o mancare delicioasa pe care o pregatesc mereu cu placere deoarece mi-aduce aminte de copilarie si v-o recomand si voua cu mare drag.

Punctează această reţetă

VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

constanta_s2014

constanta_s2014

Facea si mamaia mea dar nu asa. Ea nu punea rosii in orez si nu prajea pestele. Punea pestele la desarat dupa care il fierbea, separat toca o ceapa pe care o inabusea in putin ulei, peste ceapa punea orezul spalat si scurs, amesteca bine, umplea cu zeama in care a fiert pestele si la sfarsit adauga si pestele facut bucati, putin piper si gata! In felul asta orezul lua si el gustul de peste; ce ai facut tu aici este un pilaf cu rosii peste care ai pus niste peste prajit.

abuz

acidor

Imi doream sa stiu cum se prepara, deoarece numai bunica ne gatea peste uscat cu orez si erea delicios. Multumesc!

abuz