Peste sarat si uscat

Ingrediente
6
Preparare
- Varianta 1:
In apa se adauga sare grunjoasa atat cat va sta oul crud deasupra si se fierbe pana se topeste sarea. - In saramura racita foarte bine se pun pestii unul cate unul.Dupa 2-3 zile se vor scoate din saramura si se vor usca la vant in curte sau chiar pe balcon.
- Varianta 2:
Pestele intreg sau despicat ,eviscerat si cu solzi se sareaza din abundenta pe toate partile cu sare grunjoasa. - Pestele astfel pregatit se va tine 2-3 zile in sare si in zeama formata,dupa care se va usca la vant in curte sau pe balcon.
- In lunile noiembrie si decembrie se prepara cel mai delicios peste sarat si uscat. Saptamana trecuta am facut pomenirea bunicii materne de 10 ani in judetul Calarasi. Cand a ajuns ,unchiul meu tocmai ce revenise cu cateva kilograme de caras de la o partida de pescuit,cam saracuta ce-i drept,dar suficient cat sa ne dea de lucru.Am curatat pestele, l-a spalat si a decis impreuna sa folosim pentru prepararea caraseilor prima varianta .
- Daca folositi peste mai mare crap,stiuca,fitofag , pestele se despica pastrand solzii ,se eviscereaza si se pregateste in functie de varianta pe care o alegeti.
- Se pastreaza foarte bine in pod,in beci,la frigider sau pe balcon la rece.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Pai e platica sau caras? tu nu sti nici ce e platica
Punctează această reţetă