Petitchef

PESTE SARAT SI USCAT

Felul principal
6 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Varianta 1:
    In apa se adauga sare grunjoasa atat cat va sta oul crud deasupra si se fierbe pana se topeste sarea.
  • In saramura racita foarte bine se pun pestii unul cate unul.Dupa 2-3 zile se vor scoate din saramura si se vor usca la vant in curte sau chiar pe balcon.
  • Varianta 2:
    Pestele intreg sau despicat ,eviscerat si cu solzi se sareaza din abundenta pe toate partile cu sare grunjoasa.
  • Pestele astfel pregatit se va tine 2-3 zile in sare si in zeama formata,dupa care se va usca la vant in curte sau pe balcon.
  • In lunile noiembrie si decembrie se prepara cel mai delicios peste sarat si uscat. Saptamana trecuta am facut pomenirea bunicii materne de 10 ani in judetul Calarasi. Cand a ajuns ,unchiul meu tocmai ce revenise cu cateva kilograme de caras de la o partida de pescuit,cam saracuta ce-i drept,dar suficient cat sa ne dea de lucru.Am curatat pestele, l-a spalat si a decis impreuna sa folosim pentru prepararea caraseilor prima varianta .
  • Daca folositi peste mai mare crap,stiuca,fitofag , pestele se despica pastrand solzii ,se eviscereaza si se pregateste in functie de varianta pe care o alegeti.
  • Se pastreaza foarte bine in pod,in beci,la frigider sau pe balcon la rece.


Întrebări:




Comentarii:

21/11/2014

Pai e platica sau caras? tu nu sti nici ce e platica

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana
Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pește în crustă de mălai
Pește în crustă de mălai
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Plachie de peste (reteta video)
Plachie de peste (reteta video)
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Saramura de peste
Saramura de peste
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi
3 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează