Peste sarat si uscat

Peste sarat si uscat
Felul principal
Foarte ușor
15 min

Ingrediente

6

Preparare

  • Varianta 1:
    In apa se adauga sare grunjoasa atat cat va sta oul crud deasupra si se fierbe pana se topeste sarea.
  • In saramura racita foarte bine se pun pestii unul cate unul.Dupa 2-3 zile se vor scoate din saramura si se vor usca la vant in curte sau chiar pe balcon.
  • Varianta 2:
    Pestele intreg sau despicat ,eviscerat si cu solzi se sareaza din abundenta pe toate partile cu sare grunjoasa.
  • Pestele astfel pregatit se va tine 2-3 zile in sare si in zeama formata,dupa care se va usca la vant in curte sau pe balcon.
  • In lunile noiembrie si decembrie se prepara cel mai delicios peste sarat si uscat. Saptamana trecuta am facut pomenirea bunicii materne de 10 ani in judetul Calarasi. Cand a ajuns ,unchiul meu tocmai ce revenise cu cateva kilograme de caras de la o partida de pescuit,cam saracuta ce-i drept,dar suficient cat sa ne dea de lucru.Am curatat pestele, l-a spalat si a decis impreuna sa folosim pentru prepararea caraseilor prima varianta .
  • Daca folositi peste mai mare crap,stiuca,fitofag , pestele se despica pastrand solzii ,se eviscereaza si se pregateste in functie de varianta pe care o alegeti.
  • Se pastreaza foarte bine in pod,in beci,la frigider sau pe balcon la rece.

Punctează această reţetă

VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Pai e platica sau caras? tu nu sti nici ce e platica

abuz