Orez prăjit cu ou și legume

Servim ca atare sau ca o garnitură la pește sau o mâncare cu carne.
Ingrediente
4
Preparare
Preparare10 min
Gătire10 min
- Încingem uleiul într-un wok, adăugăm 4 fire de ceapă verde tocate mărunt și le călim câteva secunde.
Adăugăm ouăle bătute și amestecăm bine.
Adăugăm legumele decongelate, apoi orezul de la frigider.
Amestecăm bine.
Condimentăm cu sosul de soia și cel de stridii, cu sare și piper alb proaspăt măcinat.
Oprim focul.
Presărăm deasupra coriandru tocat mărunt și un fir de ceapă verde tocat.
Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Diana Lucia,
18/12/2017
Orezul, chiar si cel prefiert (parboiled), se fierbe (cam20 de minute, pana la absorbgtia apei) in proportie de 1 cana de orez + 2 si jumatate cani de apa (daca vasul de fierbere este etans si nu sunt pierderi de apa), sau + 3 cani si jumatate de apa in vas cu capac normal. Desi nu este obligatoriu in cazul orezului prefiert, eu il mai tin si la inmuiat un timp variabil, pentru ca creste bobul mai bine.
am gătit această rețetă
15/12/2013
Am facut si este fffgustos,l-am trimes si verisoarei mele Rika la Jerusalem
Zana
am gătit această rețetă
27/02/2013
Imi place orerzul cu legume ,dar cam multa prajeala.In rest cred ca este gustos