Se zdrobesc putin pastaile de cardamom, cat sa fie intredeschise. Se spala orezul in cateva ape, apoi se inmoaie 30 de minute. Se scurge apoi bine si se pune intr-o oala. Se adauga apa, pastaile de cardamom, cuisoarele si sarea. Se amesteca bine si se da lichidul in clocot. Se micsoreaza flacara, ca lichidul doar sa bolboroseasca usor, se acopera oala si se fierbe orezul circa 10 minute.
Intre timp se pune laptele intr-o craticioara, se adauga sofranul si se incalzeste la foc mic, amestecand.
Se scurge orezul, se transfera intr-o tigaie mare si curata si se adauga mixtura de lapte si sofran. Se acopera tigaia si se gateste orezul la foc foarte mic 5-6 minute. Se ia tigaia de pe foc si se lasa orezul sa stea acoperit, circa 5-10 minute, inainte de a se servi presarat cu ceapa verde.
Sfaturi: Acest orez poate fi consumat ca atare, sau ca garnitura pentru un preparat pe baza de carne.
Cei care tin post si vegetarienii pot inlocui laptele cu apa.
Comentarii:
I love Asian food ;)
Foarte bun acest preparat