Paine iraniana - nan e barbari
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Intr-un castron facem maiaua - dizolvam drojdia in lapte caldut si adaugam o mana de faina si lingura de zahar, amestecam si lasam la caldurica vreo 15-20 de minute.
- Cernem faina intr-un lighean suficient de mare si adaugam maiaua.
- Framantam bine vreo 10 minute - daca faina dvs este foarte uscata si coca vi se pare tare, mai puteti adauga putin lapte caldut.4. Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 20-30 minute la caldura.5. Dupa ce a crescut, punem faina pe masa si impartim aluatul in patru sau cinci parti.
- Fiecare parte o framantam pana ce nu se mai lipeste de mana, intindem o foaie lunguiata cam de 2 cm grosime.
- Pe aluat formam cu degetele santuri longitudinale cu o distanta de 2 cm intre ele :
- Ungeti cu albusul de ou batut si presarati susan sau chimen sau zatar. E pe una dintre paini am presarat zatar si praf de usturoi. Dar puteti pune cimbru, oregano sau busuioc .
- Ungeti o tava cu ulei si tapetati-o cu faina si puneti fiecare paine la copt . Nu uitati sa o intoarceti cand este coapta pe jumatate. Acum ca este calda si rumena, faceti efortul sa o lasati putin sa se racoreasca pentru ca altfel o sa va doara burtica. Noi pe prima am mancat-o pe loc.
Retete de acasa si de departe
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Cum se facepiinea fatir?
Punctează această reţetă