Midiile insotite de cartofi prajiti se bucura de o mare popularitate nu doar in Belgia sau in Franta, ci mai peste tot in lume, in randul acelora care le apreciaza. E una dintre acele retete atat de simple, dar care te rasplatesc cu un gust atat de bun.
Midiile : Curatati bine midiile : tot ce trebuie sa faceti este sa folositi un cutit pentru a indeparta filamentele care ies din partea laterala a midiilor.
Intr-o oala puneti unt. Sotati ceapa tocata, tulpina de telina taiata in bucati mici, usturoiul zdrobit si buchetul garni.
Cand ceapa devine translucida, se deglaseaza cu vinul alb si se adauga midiile. Acoperiti vasul si gatiti timp de 10 minute. Dupa aceasta perioada, midiile ar trebui sa se deschida. Adaugati patrunjelul tocat si amestecati. Luati de pe foc.
Cartofii prajiti : Curatati si taiati cartofii sub foram de pai. Puneti-i sa se inmoaie on apa timp de 5 minute, astfel se elimina din amidon si devin mai crocanti. Uscati-i bine intr-un prosop.
Prajiti-i pentru prima data timp de 8 minute (daca puteti, reglati temperatura friteuzei, la 140° C). Scoateti-i si lasati-i sa se raceasca.
Apoi prajiti-i din nou timp de 8 minute (de data aceasta la 180° C). Scoateti-i si sarati-i.
De unde drac' ati scos-o ca asta e o reteta populara pe nu stiu unde prin Europa? Nu cred sa fi auzit de o alaturare mai neadecvata decat scoici cu cartofi prajiti. Incredibil ce prostii puteti posta!
Scrieti in romana , nu intr-o limba imaginara ! Nu exista verbul " a se deglada " . Poate si " un buchet garni " ar trebui explicat sau inlocuit cu ceva mai accesibil.
Comentarii:
" a se deglasa" exista in terminologia culinara
De unde drac' ati scos-o ca asta e o reteta populara pe nu stiu unde prin Europa? Nu cred sa fi auzit de o alaturare mai neadecvata decat scoici cu cartofi prajiti. Incredibil ce prostii puteti posta!
Scrieti in romana , nu intr-o limba imaginara ! Nu exista verbul " a se deglada " . Poate si " un buchet garni " ar trebui explicat sau inlocuit cu ceva mai accesibil.