Mazarea tanara fierbe in circa 30 minute . Se caleste un pic ceapa in ulei si se adauga mazarea,apoi se toarna apoi circa 200 ml apa cit sa cuprinda mazarea , si se lasa sa fiarba acoperite,la foc mic,pina cind se inmoaie suficient bobul de mazare.
Daca se intrebuinteaza mazare din conserva care este fiarta ,atunci,la aceasta se adauga numai putina apa .
Mazarea din conserva se pune cu sau fara zeama in care in care a fost conservata .O clatesc si apoi o folosesc.
In oricare varianta ,se va avea grija ,ca mazarea sa nu aiba mult lichid dupa ce a fiert ,deoarece se va adauga faina frecata cu sucul sau pasta de rosii si apa.
Sosul trebuie sa cuprinda mazarea ,fara sa treaca peste nivelul ei.
Dupa ce sosul a fiert citeva clocote impreuna cu faina si s-a legat ca o smintina subtire ,cratita se ia de pe foc,mincarea se sareaza si pentru aroma se presara cu marar taiat marunt .
Comentarii:
Rețeta e grozava și mâncare a ieșit ezcelent
Delicios
A iesit foarte buna mancarea , bravo acelui care a postat reteta
Super
Buna rau:d