Petitchef

Mancare de bame

Felul principal
4 porții
10 min
30 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne devin cleioase atunci când sunt gătite. Pentru a preveni apariţia acestui clei putem lăsa bamele acoperite cu un strat de roşii curăţate şi tăiate în bucăţele măcar 30 de minute, sau putem opări bamele în apă cu oţet sau borş.
    Se curăţă bamele de codiţă, se spală bine şi se pun într-un vas, roşiile sunt curăţate de coajă şi se taie în bucăţele mici după care sunt adăugate peste bame, se lasă aşa cel puţin 30 de minute. Se curăţă ceapa şi se taie în bucăţele mici. Într-o crăticioară se pune puţin ulei şi se căleşte ceapa, când aceasta a devenit aurie se adaugă şi bamele împreună cu roşiile. Se călesc un pic după care se adaugă un pahar mare de apă şi se condimentează după gust cu sare şi piper. Dacă doriţi puteţi adăuga şi un cartof. Bamele se fierb până se înmoaie, când este gata se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se serveşte caldă, fie simplă, fie alături de carne de pui sau vită.


Poze

Mancare de bame
Mancare de bame - poza 2

Întrebări:




Comentarii (21):

Ana, 15/08/2018

Eu fac destul de des aceasta mancare, este foarte buna. Au aparut bamele sin piata, am cumparat si voi face si eu. Eu am si conservat, pentru iarna, in suc de rosii si au tinut foarte bine. Aceasta leguma este o delicatete pentru francezi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/03/2015

Simplu, sanatos si gustos.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
06/03/2015

Eu am adaugat si usturoi!
Cornel

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
26/07/2014

Eu le oparesc în apa cu otet 1-2 minute si le clatesc într-un castron cu apa rece. Schimb apa o data sau de doua ori, le scurg si sunt gata pentru gatit. Nici o bama nu trebuie sa fie crapata. Fac sosul: ceapa, usturoi, putina faina, apa sau supa si bulion de rosii. Dupa ce sosul este gate adaug bamele care fierb foarte repede. Se adauga patrunjel. Îmi plac mai mult reci.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
15/09/2013

*spalate f. bine . apoi curatate de codite -evitam patrunderea apei crude in interiorul pastaii ; *accent pe oparit in baie de apa -otet-sare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
sanda, 20/09/2018

Cred ca tot asa facea si mama mea ,dar cu carne gatea aceste bame !!

(0) (0) Abuz
radu_constantin_c2015
radu_constantin_c2015, 04/11/2016

Cred ca este minunata si am sa-mi rog sotia sa-mi mai faca si mie.

(0) (0) Abuz
04/11/2016

Am sa cumpar niste bame si am sa-mi rog sotia sa-mi faca o mancarica.

(0) (0) Abuz
07/03/2015

Arata bine,iar bamele au o groaza de vitamine

(0) (0) Abuz
elena.bica, 06/03/2015

Delicios

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează