Kaiserschmarrn- clatite rupte

Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Clatite cu bere blonda
-
Clatite cu bechamel si jambon
-
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
-
Rulouri de clătite cu sfeclă roșie, umplute cu ricotta și rucola
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Se adauga apoi: coaja de lamaie, galbenusurile, sarea, romul in care au stat stafidele si untul (topit in prealabil).
- Albusurile se bat spuma si se incorporeaza delicat in aluat.
- Se infierbanta untul intr-o tigaie mare si se toarna din compozitie atat cat sa acopere bine fundul tigaii, se presara cu stafide.
- Acoperim tigaia cu un capac si prajim la foc mic in jur de 10 minute dupa care se intoarce clatita, se lasa aproximativ 3 minute apoi se rupe bucati (cu o spatula) si se mai prajeste pana se rumenesc bucatelele frumos.
- Se rastoarna pe o farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.
- Se servesc langa salate/compoturi de fructe (cu precadere mere ori prune), dulceata de afine, inghetata de vanilie.
- Exista si varianta clatitei caramelizate (topim unt si zahar laolalta si tavalim bucatile de clatita prin caramel).
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!