Pune frigaruile si inelele de calamar intr-o cratita si toarnamarinata peste. Lasa la frigider minim 2 ore (poti lasa si pestenoapte). Pentru sos pune uleiul la incins intr-o tigaie mare, adauga restulde usturoi, tocat marunt si prajeste usor .
Adauga sucul de rosii (saurosiile date prin blender), ierburile aromate si fierbe 10 minute (dacafolosesti rosii proaspete fierbe 1/2 ora). Adauga inelele de calamar sifierbe 10 minute (pana devin moi). Adauga restul de vin si lasa 5minute. Potriveste de sare si piper.
Sosul e facut din rosii fara pesticide (de asta vara). Nu pus nici un colorant sa iasa asa de rosu. Incalzeste cuptorul la 225C. Pune frigaruile de creveti pe gratar, cu o tavadedesupt, la nivelul superior. Lasa 5 minute pe o parte si inca 2 pecealalta parte. Pune pastele intr-o farfurie, sosul de rosii deasupra si crevetii alaturi.