Mai intai pregateste florile. Cu un cutit mic si ascutit fa usor o taietura in lungul florii. Taie usor pistilul . Ia o bucatica de branza si infasoara in jurul ei un fileu de ansoa. Umple cu ele floarea de dovlecel si rasuceste-o usor ca sa inchizi taietura.
Pune uleiul la incalzit. Cand e fierbinte, pregateste pane-ul Amesteca oul cu apa. Toarna toata faina si amesteca usor cu o furculita. Nu-i nimic daca raman cocoloase.
De aici trebuie sa te misti repede, ca sa nu se arda mancarea. Tinand floarea de codita, invarteste-o in amestec, astfel incat sa fie acoperita pe toate partile.
Imediat pune-o la prajit in uleiul fierbinte. Repeta rapid cu alte flori, cate iti intra in tigaie. Cand s-au aurit pe o parte, intoarce-le. Cand sunt gata pune-le la scurs pe hartie absorbanta. Se mananca imediat ce sunt toate gata.