Flori de dovleac umplute cu mozzarella si hamsii/fiori di zucca ripieni
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Dovleac umplut la cuptor
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Curatam florile de dovleac de pistil (vedeti ce frumoase sint, le-am strins dimineata cind s-au deschis dar era inca racoare afara) fara sa le rupem si le spalam sub jetul de apa cu atentie.
Le punem pe un prosop sa se scurga apa, eu le asez cu fata in jos ca altfel le desfac greu cind trebuie sa le umplu - Intr-un castronel punem faina, sarea si drojdia,
apoi incet adaugam cite un pic de apa, pina vom obtine o compozitie un pic mai groasa decit cea de clatite, pe care o lasam sa se odihneasca circa 20 de minute. - Taiem bucatele mozzarella si rupem in doua hamsiii
punem uleiul la incins intr-o tigaie de prajit, o tigaita micuta pentru ca e nevoie de mult ulei
si luam cite o floare, punem in mijloc o bucatica de mozzarella si una de hamsii - Inchidem floarea si rasucim bine la capat, facem asa cu toate floricelele dupa care le bagam, cite una bineinteles, in compozitia "de clatite" si le punem in uleiul incins, aveti grija ca se prajesc foarte repede le intoarcem si pe cealalta parte, le scoatem pe o farfurie pe hirtie de bucatarie ca sa absoarba uleiul.
- Din compozitia ramasa am luat cu lingurita si turnat in uleiul fierbinte, au iesit niste bilute bune, asta ca sa vedeti ca nu arunc nimic. asezat pe farfurie, decorat cu pistilurile de la floricele si papat caldute, caldute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: