Intii curatim, spalam si taiem in patru, feniculii. Ii fierbem timp de 10 minute in apa sarata. Scurgem apa, ii lasam la racit, dar cind sint calduti, ii taiem in feliute subtiri. Spalam, curatam si taiem morcovii julienne, deci feliute foarte, foarte subtiri.
Intr-o tigaie de prajit, punem 2 linguri de ulei iar cind acesta s-a infierbintat, adaugam patrunjelul si usturoiul taiate marunt si prajim la foc mic circa 2 minute. Adaugam morcovii, punem sare si piper dupa gust si lasam la prajit timp de 5 minute.
Adaugam apoi vinul si faina cernuta deasupra, adaugam incet laptele amestecind continuu sa nu se cocoloseasca faina, lasam pe foc timp de 10 minute, pina cind vedem ca incepe sa fiarba, adaugam un pic de nucsoara, amestecam si dam tigaia la o parte de pe foc.
Intr-o tava punem uleiul, asezam feliile de fenicul intr-un singur strat, apoi compozitia cu morcovi, parmezanul ras deasupra si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 15 minute sau pina vedem ca s-a rumenit frumos deasupra.