Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește ușor în ulei. Adăugăm fasolea galbenă curățată și înlăturăm codițele (în cazul în care este proaspătă), apoi se taie în bucățele de 3-4 cm. Eu am folosit congelată (așa găsim tot timpul anului). Acoperim cu apă (apă fiartă) și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute. Adăugăm zahărul, vinul, roșiile tăiate mărunt (cu tot cu sos) și usturoiul tocat mărunt. Mai lăsăm să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm verdeață proaspătă (eu am ales mărarul) și amestecăm. Poftă bună!
Pare banala, e simpla si, este buna mai ales cu ceva condimente. Decit retete pretentioase cu nume care mai de care mai bine "banala mincare de fasole" cum se exprima o doamna sau un domn postac pe aici. Si pe deasupra este gatibila si in post si se potriveste si la dietele numeroaselor boli. Bravo
In general ne palce sa denumim mancarurile cat mai sofisticat aratand o provenienta straina si chiar exotica a lor. Sosul provensal nu este o inventie provensala. Acesta mancare este cunoscuta si in Romania. Se numeste fasole vrede scazuta ( spre a o deosebi de ciorba) si aita. Adica condimentata cu usturoi.Reteta prezentata este fara carne , dar se poate gati si cu piept de pui taiat cubulete si prajit la tigaie pana se rumeneste si firet in sosul respectiv odata cu fasolea. Daca fasolea este conservata( la borcan) atunci aceasta se pune la gatit peste respectivul sos atunci cand carnea este aproape fiarta si se mai gateste 10 minute.Mancarea este o mnacare care trebuie condimentata bine dandu-ise o nota picanta accentuata mediu.Cine nu suporta mancarea picanta , poate sa foloseasca numai usturoi pisat (mujdei) si sare. In loc de piept de pui se pot folsi si fructe de mare , in special creveti dar si calmar.Ca mancare de post se gateste fara carne sau cu fructe de mare.
Comentarii (11):
Pare banala, e simpla si, este buna mai ales cu ceva condimente. Decit retete pretentioase cu nume care mai de care mai bine "banala mincare de fasole" cum se exprima o doamna sau un domn postac pe aici. Si pe deasupra este gatibila si in post si se potriveste si la dietele numeroaselor boli. Bravo
Foarte buna si pt diabetici, fasolea verde /galbena corecteaza glicemia
Este fff buna asa o gatesc si eu .
In general ne palce sa denumim mancarurile cat mai sofisticat aratand o provenienta straina si chiar exotica a lor. Sosul provensal nu este o inventie provensala. Acesta mancare este cunoscuta si in Romania. Se numeste fasole vrede scazuta ( spre a o deosebi de ciorba) si aita. Adica condimentata cu usturoi.Reteta prezentata este fara carne , dar se poate gati si cu piept de pui taiat cubulete si prajit la tigaie pana se rumeneste si firet in sosul respectiv odata cu fasolea. Daca fasolea este conservata( la borcan) atunci aceasta se pune la gatit peste respectivul sos atunci cand carnea este aproape fiarta si se mai gateste 10 minute.Mancarea este o mnacare care trebuie condimentata bine dandu-ise o nota picanta accentuata mediu.Cine nu suporta mancarea picanta , poate sa foloseasca numai usturoi pisat (mujdei) si sare. In loc de piept de pui se pot folsi si fructe de mare , in special creveti dar si calmar.Ca mancare de post se gateste fara carne sau cu fructe de mare.
Baaaa da voi mincaty usturoi nu va jucati nu mergeti la servici??? nu e pentru voi e pentru cei din jur
E ok!
Cred ca este foarte buna. Nu are de ce sa nu fie. Usoara la stomac.
ESTE GROZAVA
Banal
ARATA BINE SI CRED CA ESTE F.BUNA ESTE OK.