Chili con carne

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
25 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire15 min
  • Se alege fasolea, se spala bine; se fierbe in doua, trei ape. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa, care trebuie sa ramana trasnsparenta. Se transfera intr-o cratita care va merge la cuptor.
  • Se adauga carnea tocata in grasimea ramasa si se prajeste bine; se pune apoi intr-o strecuratoare si se lasa la scurs . Se repune intr-o alta tigaie cu o lingura de ulei.
  • Se curata usturoiul si se taie marunt. Se curata ardeii, se spala si se taie fasii sau cubulete. Se adauga la carne si se caleste totul cateva minute.
  • Se scurge fasolea si se adauga impreuna cu rosiile din conserva la compozitia de carne. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se condimenteaza bine cu praf de chili , oregano, chimion, piper, sare si scortisoara.
  • Se toarna supa peste amestec. Chili con carne se tine la cuptor cca. 30 de minute, la foc mediu . Se serveste fierbinte, cu garnitura de orez sau ca atare.
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

30/01/2013

Super

(0) (0) abuz