Încălzim cuptorul la 220 grade C. Andivele se curăță de primele frunze și se feliază pe diagonală în fâșii de 1/2 cm grosime. Lămâia se taie rondele. Peștii se curăță de solzi, se eviscereză și se păstrează sau nu capul (după preferință). Se spală bine și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper. În fiecare chefal punem felii de lămâie și de andive.
Într-o tavă unsă cu 2 linguri ulei de măsline aranjăm restul de felii de andive și punem peștele deasupra. Presărăm ceapa verde tocată mărunt - punem în tavă toată partea albă și jumătate din partea verde, păstrăm o parte pentru a orna la final. Stropim peștele cu ulei de măsline (aprox. 2 linguri) și turnăm vinul alb. Dacă tava este foarte mare mai adăugați 100 ml apă. Se dă la cuptor 25-30 minute. Servim cu lămâie și presărăm ceapă verde.
Recunosc, arata formidabil! Acum cateva zile am mancat chefal de Marea Neagra la tigaie (nu la cuptor) iar sotia mea pastruga cu sos de capere! Andivele sunt un ingredient formidabil! Chefalul este un peste ff scump si ff nobil! La fel si pastruga! Restaurantul unde am mancat are si profil pescaresc si cu aprovizionare exceptionala! Acum cativa ani, eram cazat in Tedchirghiol, dar, cu sprijinul unui prieten local am cumparat 2 chefali cu 50 lei/kg. Era deja rotund aproape cat o tigaie (taiat pe jumatate) si s-a facut la gratar, cu legume, senzational! Pofta buna! Merita sa incercam macar odata la 3-4 luni!
Comentarii:
Recunosc, arata formidabil! Acum cateva zile am mancat chefal de Marea Neagra la tigaie (nu la cuptor) iar sotia mea pastruga cu sos de capere! Andivele sunt un ingredient formidabil! Chefalul este un peste ff scump si ff nobil! La fel si pastruga! Restaurantul unde am mancat are si profil pescaresc si cu aprovizionare exceptionala! Acum cativa ani, eram cazat in Tedchirghiol, dar, cu sprijinul unui prieten local am cumparat 2 chefali cu 50 lei/kg. Era deja rotund aproape cat o tigaie (taiat pe jumatate) si s-a facut la gratar, cu legume, senzational! Pofta buna! Merita sa incercam macar odata la 3-4 luni!