Petitchef

Chefal cu andive si lamaie

Se poate schimba chefalul cu pestele preferat ;)

Felul principal
2 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Încălzim cuptorul la 220 grade C.
    Andivele se curăță de primele frunze și se feliază pe diagonală în fâșii de 1/2 cm grosime.
    Lămâia se taie rondele.
    Peștii se curăță de solzi, se eviscereză și se păstrează sau nu capul (după preferință).
    Se spală bine și se lasă la scurs.
    Se condimentează cu sare și piper.
    În fiecare chefal punem felii de lămâie și de andive.
  • Într-o tavă unsă cu 2 linguri ulei de măsline aranjăm restul de felii de andive și punem peștele deasupra.
    Presărăm ceapa verde tocată mărunt - punem în tavă toată partea albă și jumătate din partea verde, păstrăm o parte pentru a orna la final.
    Stropim peștele cu ulei de măsline (aprox. 2 linguri) și turnăm vinul alb.
    Dacă tava este foarte mare mai adăugați 100 ml apă.
    Se dă la cuptor 25-30 minute.
    Servim cu lămâie și presărăm ceapă verde.
  • Poftă bună!

Rețete inrudite

YouTube

Andive cu sunca


Poze

Chefal cu andive si lamaie
Chefal cu andive si lamaie - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

cristian_g2017_1, 05/12/2019

Recunosc, arata formidabil! Acum cateva zile am mancat chefal de Marea Neagra la tigaie (nu la cuptor) iar sotia mea pastruga cu sos de capere! Andivele sunt un ingredient formidabil! Chefalul este un peste ff scump si ff nobil! La fel si pastruga! Restaurantul unde am mancat are si profil pescaresc si cu aprovizionare exceptionala! Acum cativa ani, eram cazat in Tedchirghiol, dar, cu sprijinul unui prieten local am cumparat 2 chefali cu 50 lei/kg. Era deja rotund aproape cat o tigaie (taiat pe jumatate) si s-a facut la gratar, cu legume, senzational! Pofta buna! Merita sa incercam macar odata la 3-4 luni!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Barcute din andive cu ton
Barcute din andive cu ton
4 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Andive cu sunca
Andive cu sunca
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crochete de pește cu lămâie
Crochete de pește cu lămâie
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează