Tort joffre

Desert
Foarte ușor
55 min
489 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 3.5 (0.44€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Deoarece crema de unt se poate taia destul de usor, este recomandat ca acest tort sa se faca in perioada rece de iarna. Se poate face si vara, cu mentiunea ca se va lucra deasupra unui vas cu gheata sau intr-o camera racoroasa.
  • A facut prima data vara si tot introduceam vasul cu crema de unt la frigider deoarece avea tendinta sa se taie.
  • Cum procedam:
    Intr-o craticioara se pun la foc mic 5 linguri de apa, zaharul tos si toata cantitatea de cacao. Se amesteca pana cand se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se lasa la racit.
  • Untul si zaharul pudra se freaca spuma. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare pana la omogenizare. Dupa ce crema de cacao s-a racit, se adauga din ea cu lingura in crema de unt, amestecandu-se mereu. Este foarte important ca cele doua compozitii sa aiba temperaturi apropiate, altfel crema se va taia.
  • Din crema obtinuta, 1/4 se amesteca cu faina si se adauga albusurile batute spuma amestecandu-se usor pe verticala. Se unge cu unt o forma de tort cu pereti detasabili, se toarna compozitia si se se pune la copt la foc potrivit. A folosit o forma destul de mare, cu diametrul de 25 cm si blatul nu a iesit inalt. De aceea e bine sa se foloseasca o forma cu diametrul mai mic.
  • Restul de crema se foloseste pentru a umple si orna tortul. Pana cand blatul este gata, se tine la frigider. Acest tort merge foarte bine in combinatie cu visine sau fructe de padure. Se taie blatul in doua sau 3 felii, se umple cu crema, se adauga fructele si se orneaza dupa preferinta.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 489Kcal
  • Carbo: 46.9g
  • Grăsimi: 30.6g
  • Grăsimi sat.: 18.7g
  • Proteine: 5.8g
  • Fibre: 1.3g
  • Zahăr: 45.1g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (119g)
Bunatati de la OanaBunatati de la Oana

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Fac foarte des acest tort! este tortul preferat al copiilor mei,care sunt adulti acum!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

ESTI SIGURA CA 1/4 DIN CREMA SE AMESTECA CU FAINA SI CU ALBUSURILE BATUTE SPUMA ?

abuz

anonymous

Am incercat sa il fac dar nu mi a iesit blatul.nu s a copt.adica s a umflat si apoi a picat dintr o data si a ramas crud.crema este intradevar foarte buna.pana la urma am mai facut un blat pandispan cu cacao si a iesit super.

abuz

anonymous

Cam putina faina...

abuz

anonymous

E fantastica ,,,,,,,

abuz

anonymous

Este super!

abuz