Tort diplomat cu jeleu de portocale
Un tort ratacit , de care am dat zilele trecute, desi nu sunt cele mai reusite poze, m-am gandit ca merita sa o postez, deoarece este un tort bun si racoritor.
Ingrediente
8
Rețete inrudite
Preparare
- Se pune pe foc laptele, si se lasa sa se infierbante, la foc incet.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul, si amestecam usor.
Laptele fierbinte se toarna in fir subtire peste galbenusuri si se amesteca in continuu.
Dupa ce am turnat laptele, se pune pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continuu.
Se ia cratita de pe foc , se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit. - Intre timp batem frisca si hidratam gelatina.
Coaja de portocale se taie in bucatele mici.
Dupa ce sa racorit crema , se dizolva gelatina si se adauga la crema, se amesteca foarte bine.
Se lasa la racit apoi se incorporeaza frisca batuta si coaja de portocala. - Se ia o forma cu peretii detasabili , se aseaza piscoturi inmuiate cu zeama de portocale.
Crema obtinuta se toarna peste piscoturi si se da la rece pentru o ora.
Apoi se pregateste jeleul. - Cele 2 linguri de zahar se amesteca cu plicul de jeleu si se toarna zeama de la portocale amestecand.
Se pune pe foc si se lasa un minut, se amesteca si se toarna apoi peste tort.
Se da iar la rece inca o ora.
Deasupra se orneaza cu felii de portocale.
Se scoate marginea formei si se serveste.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
18/04/2015
Minunat tort, l-am facut si eu si este minunat. merita sa-l incercati.
am gătit această rețetă
31/12/2013
Abia astept sa il fac si eu in zilele urmatoare.la multi ani!
am gătit această rețetă
16/10/2014
Cred ca ar fi mai util sa postam comentarii dupa ce am preparat felul prezentat in reteta. Asa putem sa aflam daca e chiar atat de gustos precum sugereaza poza.
16/04/2014
O reteta interesanta o sa o incerc si eu,sper sa imi iasa ceva.Voi reveni cu poze