Petitchef

Sweet Arpacas

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • 1. Arpacasul se curata de impuritati si se spala bine (in minim 6 ape) dupa care se pune la fiert in apa cu 1 lingurita esenta rom (la 200 g arpacas se pun de 8 ori mai multe masuri apa). Arpacasul se fierbe la foc mic, fara sa se amestece in el, timp de 40-60 min, pana cand infloreste si se sfarama usor intre degete.
    2. Stafidele se clatesc sub jet de apa si se pun la inmuiat intr-un bol cu lapte.
    3. Merele se decojesc si se taie cubulete de aprox. 1 cm latura. Bucatelele de mere se pun intr-o tava de iena si se presara peste ele putina scortisoara si fructoza. Se dau la cuptor pana se inmoaie.
    4. Cele 4 oua se bat bine cu telul si se amesteca cu 2 linguri fructoza, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Branza dulce se piseaza cu o furculita si se incorporeaza treptat cu ouale batute. La amestecul de branza cu oua se adauga jumatate din cantitatea de stafide inmuiate in lapte. Toata compozitia se amesteca usor pana se omogenizeaza.
    5. Intre timp s-a fiert si arpacasul. Strecuram surplusul de apa din oala si amestecam arpacasul cu 2 linguri fructoza, esenta de rom, o lingurita de scortisoara, restul de stafide inmuiate in lapte. Bucatelele de mere coapte se rastoarna peste arpacas si se amesteca usor.
    Luam o tava de iena in care am copt initial merele, o ungem cu putin unt si asezam 2 straturi:
    -stratul de arpacas cu mere coapte
    -apoi stratul de branza dulce cu oua.

    Punem budinca la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana se face o crusta aurie si oul se intareste.
    Cand s-a copt lasam budinca de arpacas sa se raceasca putin si o taiem ca si feliile de placinta. Se poate servi calda sau rece...este delicioasa in ambele variante.


Întrebări:




Comentarii:

06/05/2014

Excelenta

(0) (0) Abuz
01/04/2014

Buna!!!!!!

(0) (0) Abuz
31/03/2013

Super! M-a derutat un pic fructoza, dar m-am descurcat!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
Frigarui de pui marinate intr-un sos de iaurt si lamaie
6 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Bradut cu tapenade
Bradut cu tapenade
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează