Sufleu de vanilie

Desert
Ușor
35 min

Acest sufleu de vanilie poate fi o surpriza placuta pentru persoana iubita de Ziua Indragostitilor, care se apropie cu pasi repezi. E un desert care se face usor, daca respectati reteta, si mie una mi se pare si foarte elegant.

Ingrediente

4

Pentru compozitie :

Pentru tapetat formele :

Pentru servire :

Cost estimat: 5.73 (1.43€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire15 min
  • Sufleu de vanilie - Preparare etapa 1Se ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar.
  • Sufleu de vanilie - Preparare etapa 2Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza.
    Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald, subtiind compoztia din oala.
    Se pune din nou pe foc si se lasa sa dea in clocot. Compozitia trebuie sa se ingroase.
    Se da de pe foc si se adauga sarea si esenta de vanilie.
  • Sufleu de vanilie - Preparare etapa 3Se separa ouale si se adauga cate un galbenus treptat in compozitia pentru sufleu. Se mixeaza foarte bine.
    Se muta compozitia intr-un bol.
  • Sufleu de vanilie - Preparare etapa 4Separat se bat albusurile spuma si apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana se omogenizeaza.
  • Sufleu de vanilie - Preparare etapa 5Albusurile batute se adauga treptat in compozitia pentru sufleu. Se omogenizeaza si este gata.
    Compozitia se toarna in vasele ceramice.
    Se coace in cuptorul incins la 200 de grade intre 12-15 minute pana cand sufleul este bine crescut si rumen deasupra. La mine a durat 13 minute.
  • Sufleu de vanilie - Preparare etapa 6Se serveste cald, imediat dupa ce l-ati scos din cuptor, in vasele ramekin, cu zahar pudra deasupra.

Punctează această reţetă

gatesteusorGatesteusor

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Petitchef_ro

Felicitari!

abuz