Aceasta este perioada in care porumbul este fraged si numai bun de consumat fiert. Cercetarile au aratat ca vitaminele si aminoacizii din porumbul fiert se pastreaza intacte intr-o proportie foarte mare, aducand astfel beneficii pentru sanatate.
Cu minim de efort si timp din belsug pentru dvs. (datorita Multicookerului Philips) veti gati acasa (in surse de igiena foarte sigure), cel mai bun porumb fiert.
Porumbul se cumpara obligatoriu cu tot cu frunze. Cand il cumparati rugati vanzatorul sa vi-l desfaca putin la varf si intepati cu unghia boabele. Acestea trebuie sa fie uniforme si fragede - nici prea uscate, dar nici prea crude (albe). Daca in urma inteparii din boabe nu curge zeama inseama ca nu este potrivit pentru fiert.
Curatati cu grija fiecare porumb de frunze si matase. Taiati taie varfurile care sunt goale si alegeti pentru fiert doar partile cu boabe uniforme pe suprafata stiuletilor. Spalati bine in apa rece.
Pregatiti Multicookerul Philips: umpleti vasul cu 2,5 l de apa si puneti un praf de sare.Aranjati bucatile de porumb in vasul cu apa. Apasati din Menu functia de Fierbere (Boil); Timpul implicit de fierbere este de 30 minute la o temperatura de aprox. 95° C.
Apasati butonul Start pentru ca aparatul sa inceapa functia de gatire; Aparatul va incepe procesul de incalzire a apei care va dura aprox. 20 de minte. In momentul in care apa va incepe de fiarba se va activa automat procesul de Fierbere care dureaza 30 de minute, ce se vor descrescator pe ecranul multicookerului. Cand procesul de fierbere s-a incheiat, veti auzi cateva semnale sonore, iar ledul aferent functiei de Fierbere se va stinge.
Intrucat multicookerul va activa automa Modul de pastrare la cald, trebuie sa dezactivati aceasta functie prin apasarea butonului „Off Warm”. Scoateti aparatul din priza. Deschideti cu grija capacul.
Scoateti bucatile de porumb pe un vas si serviti dupa preferinta (cu sare).
Comentarii:
Super easy!
Bun!