Piure de mere (prajitura)
Ingrediente
6
ptr crema avem nevoie de :
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Separam oualele, galbenusurile le amestecam cu zaharul si le punem pe baie de aburi. Turnam si laptele .
- Punem si vanilia si adaugam si amidonul pana cand compozitia nu se incalzeste prea tare.Lasam crema pe foc pana se ingroasa, asa ca o budinca. Dupa ce crema s-a intarit se da de pe foc. Dupa aceea se bat albusurile spuma .
- Reteta zice ca albusurile se amesteca cu crema fierbinte , dar eu o mai las sa se raceasca putin pana cand bat albusurile.
- Dupa ce le batem, le amestecam cu galbenusurile, cu grija sa nu se taie.Asamblarea prajiturii:Pun piscoturile intr-o tava , apoi pun merele nescurse, ca sa inmoaie piscoturile, apoi se pune crema. Se lasa la rece . Prajitura este super daca sta o noapte la rece.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Daca astepti sa se raceasca galbenusurile curge crema, albusurile trebuie puse cat este fierbinte compozitia - atunci se face ca o bezea si se intareste
Punctează această reţetă