Piure de mere (prajitura)

Desert
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

6

ptr crema avem nevoie de :

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Separam oualele, galbenusurile le amestecam cu zaharul si le punem pe baie de aburi. Turnam si laptele .
  • Punem si vanilia si adaugam si amidonul pana cand compozitia nu se incalzeste prea tare.Lasam crema pe foc pana se ingroasa, asa ca o budinca. Dupa ce crema s-a intarit se da de pe foc. Dupa aceea se bat albusurile spuma .
  • Reteta zice ca albusurile se amesteca cu crema fierbinte , dar eu o mai las sa se raceasca putin pana cand bat albusurile.
  • Dupa ce le batem, le amestecam cu galbenusurile, cu grija sa nu se taie.Asamblarea prajiturii:Pun piscoturile intr-o tava , apoi pun merele nescurse, ca sa inmoaie piscoturile, apoi se pune crema. Se lasa la rece . Prajitura este super daca sta o noapte la rece.

Punctează această reţetă

IIanna

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Daca astepti sa se raceasca galbenusurile curge crema, albusurile trebuie puse cat este fierbinte compozitia - atunci se face ca o bezea si se intareste

abuz