Mini-tort cu kiwi

Altele
8 porții
Ușor
40 min

Ingrediente

8

Pentru 5 mini-torturi:

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Un desert cremos, racoritor si proaspat.

    Intai de toate, inarmeaza-te cu trei sticle de plastic de 2 L. Tai din ele, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, cinci forme cat mai egale, de aprox. 9 cm latime, ce vor deveni peretii "detasabili" ai fiecarui tort. Fiecare forma de plastic o asezi intr-o farfurie, iar pe fundul fiecarei farfurii presezi cu o lingura compozitia rezultata din amestecul fursecurilor cu cacaua si untul topit (la bain-marie). Pui farfuriile la frigider si te apuci de crema.

    Albusurile le bati spuma impreuna cu zaharul tos. Intr-o oala pusa la bain-marie amesteci galbenusurile oualelor cu zaharul pudra si cel vanilat, nu prea mult ca sa nu se inchege galbenusurile. Adaugi branza de vaci si albusurile batute spuma, gelatina pregatita dupa instructiuni (dar cu foarte putina apa), amesteci bine si torni peste baza de fursecuri. Lasi la frigider cateva ore inainte de a servi desertul.

    Cand vine momentul servirii lui, cu o foarfeca tai "inelul" de plastic din jurul prajiturii si il dezlipesti cu grija. Daca gelatina e bine inchegata, plasticul va iesi fara probleme, trebuie doar sa actionezi delicat.

    Tai trei kiwi in jumatati stelate si folosesti cinci dintre ele pe post de ornament principal. Restul fructelor le tai felii si decorezi dupa plac. Poti servi cu frisca si fructe de kiwi taiate separat pentru cei care doresc un supliment. Pofta buna!
Dulceata_de_trandafiriDulceata_de_trandafiri

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

03/01/2012

Excelenta reteta

(0) (0) abuz
03/01/2012

Supeer!!!!!

(0) (0) abuz
03/01/2012

La Multi Ani! cu sanatate si spor pentru 2012,iar despre mini tortuletul cu kiwi,ce sa spun,sant absolut convinsa ca merge de Sfantul Ioan.
Cu drag,va pup

(0) (0) abuz