Intr-o oala cu peretii grosi turnati 2/3 cani apa si zaharul si incalziti la foc mic pana se dizolva tot zaharul.Adaugati crema de tartar si dati focul mai tare, puneti capac pe oala si fierbeti pentru 3 minute.
Apoi luati capacul jos si fierbeti pana se ajunge la 115 grade Celsius-masurat pe un termometru de mancare, adica pana compozitia devine mai groasa. Luati de pe foc si asezati oala in apa rece in chiuveta.
Amestecati in continuu.Adaugati migdalele si albusurile de ou, asezati din nou pe soba si mai fierbeti cam 2 minute.Astfel marzipanul e format.
Luati-l din oala cu o spatula de metal si miscati-l pe o suprafata pe care ati pudrat-o in prealabil cu zahar tos, pana devine destul de rece ca sa puteti sa il atingeti.
In cazul in care doriti sa-l colorati, la sfarsitul procesului de fierbere trebuie adaugat si colorantul, in functie de indicatiile de pe colorantul pe care il folositi.Modelati marzipanul in formele care le doriti. Se poate folosi pentru decoratii pe torturi sau se poate manca asha cum este.