Petitchef

Martipan (Marzipan) Reteta de baza

Desert
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-o oala cu peretii grosi turnati 2/3 cani apa si zaharul si incalziti la foc mic pana se dizolva tot zaharul.Adaugati crema de tartar si dati focul mai tare, puneti capac pe oala si fierbeti pentru 3 minute.
  • Apoi luati capacul jos si fierbeti pana se ajunge la 115 grade Celsius-masurat pe un termometru de mancare, adica pana compozitia devine mai groasa.
    Luati de pe foc si asezati oala in apa rece in chiuveta.
  • Amestecati in continuu.Adaugati migdalele si albusurile de ou, asezati din nou pe soba si mai fierbeti cam 2 minute.Astfel marzipanul e format.
  • Luati-l din oala cu o spatula de metal si miscati-l pe o suprafata pe care ati pudrat-o in prealabil cu zahar tos, pana devine destul de rece ca sa puteti sa il atingeti.
  • In cazul in care doriti sa-l colorati, la sfarsitul procesului de fierbere trebuie adaugat si colorantul, in functie de indicatiile de pe colorantul pe care il folositi.Modelati marzipanul in formele care le doriti.
    Se poate folosi pentru decoratii pe torturi sau se poate manca asha cum este.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
4 porții
5 h 30 m
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursecuri cu okara - reteta vegana si fara gluten
Fursecuri cu okara - reteta vegana si fara gluten
6 porții
22 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu smochine - petitchef
Tarta cu smochine - petitchef
7 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Mantecados
Mantecados
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează