Spalam atent lamaile,le uscam si le taiem feliute subtiri. Le punem intr-un vas,adaugam apa si le lasam sa se odihneasca pentru 24 ore.Trecut acest timp, transferam compozitia din castron intr-o oala, si o punem la foc mic,pana fierbe.Lasam sa fiarba pentru 20 minute tot la foc mic.
Acum cantarim toata compozitia rezultata si punem zahar inca o data si jumatate decat greutatea respectiva.Punem din nou pe foc,pana ajungem la densitatea dorita ,aproximativ 30-35 minute.Cand o luam de pe foc,va trebui sa fie inca lichida, deoarece continand mult zahar,atunci cand se va raci se va intari.
Putem controla picurand putina marmelada pe o farfuriuta,si punand-o in frigider 2-3 minute.Cand o vom scoate vom intelege daca e bine legata.Daca o fierbem prea mult se va inchide la culoare,ceea ce nu dorim.Turnam in borcanele sterilizate cat e inca fierbinte, inchidem si rasturnam borcanele cu fundul in sus,pentru a creea vidul.
Puteti steriliza borcanele asa: le spalati,uscati si le puneti in cuptorul incins la 100 grade C timp de 10 minute.