Jeleuri ousor

Desert
Ușor
24 h 5 m

Va plac jeleurile? Ei bine, va oferim posibilitatea de a le face acasa! O reteta mult mai usoara decat va puteti imagina, mai ales ca este explicata pas cu pas.

Ingrediente

8

Materiale

  • Termometru
  • forma de silicon pentru semisfere de 2 cm
  • placa de silicon
  • tel
  • mixer electric
  • posh

Preparare

Preparare24 ore
Gătire5 min
  • Jeleuri ousor - Preparare etapa 1Puneti gelatina in apa rece.
  • Jeleuri ousor - Preparare etapa 2Într-o cratita adaugati zahar, apa si esenta de lamaie. Aduceti la fierbere si puneti termometrul in amestec: temperatura trebuie sa ajunga la 115° C.
  • Jeleuri ousor - Preparare etapa 3Luati cratita de pe foc foc si adaugati gelatina bine scursa. Se amesteca bine. Impartiti acest amestec in 2 si adaugati la una din jumatati, colorant alimentar galben. Se amesteca bine.
  • Jeleuri ousor - Preparare etapa 4Folosind un servetel de hartie inmuiat in ulei, ungeti semisferele de silicon. Turnati amestecul galben in cantitati mici in formele de silicon. (Daca amestecul este prea tare, incalziti-l usor la bain-marie.) Lasati la uscat peste noapte.
  • Jeleuri ousor - Preparare etapa 5Ungeti placa de silicon cu un servet de hartie inmuiat in ulei, sau pe o tava normala de copt puneti cu hartie de pergament). Incalziti cealalta jumatate de amesct necolorat timp de 30 de secunde in cuptorul cu microunde sau la la bain-marie.
  • Jeleuri ousor - Preparare etapa 6Turnati acest amestecin vasul de la mixer si bateti-l ca si cum ati face meringue. Amestecul trebuie sa se dubleze in dimensiune.
  • Jeleuri ousor - Preparare etapa 7Folosind un posh formati banuti din amestec alb. Ungeti-va cu putin ulei si scoateti semisfere galbene din forme,
  • Jeleuri ousor - Preparare etapa 8Plasati cate jumatate de sfera galbena in centrul fiecarui un banut alb, apasand usor Lasati sa se usuce 2 ore.
  • Jeleuri ousor - Preparare etapa 9Se amesteca amidonul de porumb si zaharul pudra apoi cu o pensula se pudraza fiecare ousor cu acest amestec. Acest lucru le va permite sa fie lipicioase.
  • Jeleuri ousor - Preparare etapa 10Gata, simplu,nu?

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: