Petitchef

Jeleuri ousor

Va plac jeleurile? Ei bine, va oferim posibilitatea de a le face acasa! O reteta mult mai usoara decat va puteti imagina, mai ales ca este explicata pas cu pas.

Desert
8 porții
24 ore
5 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Materiale

  • Termometru
  • forma de silicon pentru semisfere de 2 cm
  • placa de silicon
  • tel
  • mixer electric
  • posh

Preparare

  • Etapa 1 - Jeleuri ousor
    Puneti gelatina in apa rece.
  • Etapa 2 - Jeleuri ousor
    Într-o cratita adaugati zahar, apa si esenta de lamaie. Aduceti la fierbere si puneti termometrul in amestec: temperatura trebuie sa ajunga la 115° C.
  • Etapa 3 - Jeleuri ousor
    Luati cratita de pe foc foc si adaugati gelatina bine scursa. Se amesteca bine. Impartiti acest amestec in 2 si adaugati la una din jumatati, colorant alimentar galben. Se amesteca bine.
  • Etapa 4 - Jeleuri ousor
    Folosind un servetel de hartie inmuiat in ulei, ungeti semisferele de silicon. Turnati amestecul galben in cantitati mici in formele de silicon. (Daca amestecul este prea tare, incalziti-l usor la bain-marie.) Lasati la uscat peste noapte.
  • Etapa 5 - Jeleuri ousor
    Ungeti placa de silicon cu un servet de hartie inmuiat in ulei, sau pe o tava normala de copt puneti cu hartie de pergament). Incalziti cealalta jumatate de amesct necolorat timp de 30 de secunde in cuptorul cu microunde sau la la bain-marie.
  • Etapa 6 - Jeleuri ousor
    Turnati acest amestecin vasul de la mixer si bateti-l ca si cum ati face meringue. Amestecul trebuie sa se dubleze in dimensiune.
  • Etapa 7 - Jeleuri ousor
    Folosind un posh formati banuti din amestec alb. Ungeti-va cu putin ulei si scoateti semisfere galbene din forme,
  • Etapa 8 - Jeleuri ousor
    Plasati cate jumatate de sfera galbena in centrul fiecarui un banut alb, apasand usor Lasati sa se usuce 2 ore.
  • Etapa 9 - Jeleuri ousor
    Se amesteca amidonul de porumb si zaharul pudra apoi cu o pensula se pudraza fiecare ousor cu acest amestec. Acest lucru le va permite sa fie lipicioase.
  • Etapa 10 - Jeleuri ousor
    Gata, simplu,nu?


Poze

Jeleuri ousor
Jeleuri ousor - poza 2
Jeleuri ousor - poza 3
Jeleuri ousor - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mojito royal cu sampanie
Mojito royal cu sampanie
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mojito royal cu prosecco
Mojito royal cu prosecco
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef
Tarta cu lamaie - petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează