Este de preferat sa se prepare cu albus, întrucît îsi dubleaza volumul si se evita granularea. Frisca va fi moale, ca o frisca batuta tare, asa cum este partea de deasupra a acesteia, (fara zer) nu se va închega mai mult, astfel ca se poate folosi la ornat oricînd, îsi va pastra bine forma si nu va lasa zer în pre parat.
Daca se procura batuta spuma, frisca se pastreaza la frigider, pîna cînd se amesteca cu albusul batut spuma, urmînd acelasi procedeu.
Frisca cu gelatina pentru ornat se pune într-un cornet cu sprit crestat la vîrf si cu ea se va orna orice preparat, dupa indicatiile din retete: savarine, torturi, rulouri etc.
Aceasta frisca moale se va folosi numai pentru ornat dea supra, unde trebuie sa-si mentina forma, sau pentru umplut rulouri din aluat frantuzesc, unde nu va fi presata de greutatea foilor.
Preparatul care urmeaza sa fie ornat se tine neaparat în frigider, cea 2 ore, ca sa fie rece. Daca se lasa la temperatura bucatariei, gelatina din frisca, în contact cu preparatul mai cald, se va muia imediat si îsi va pierde forma .