Petitchef

Frisca cu gelatina pentru ornat

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Este de preferat sa se prepare cu albus, întrucît îsi dubleaza volumul si se evita granularea. Frisca va fi moale, ca o frisca batuta tare, asa cum este partea de deasupra a acesteia, (fara zer) nu se va închega mai mult, astfel ca se poate folosi la ornat oricînd, îsi va pastra bine forma si nu va lasa zer în pre parat.
  • Daca se procura batuta spuma, frisca se pastreaza la frigider, pîna cînd se amesteca cu albusul batut spuma, urmînd acelasi procedeu.
  • Frisca cu gelatina pentru ornat se pune într-un cornet cu sprit crestat la vîrf si cu ea se va orna orice preparat, dupa indicatiile din retete: savarine, torturi, rulouri etc.
  • Aceasta frisca moale se va folosi numai pentru ornat dea supra, unde trebuie sa-si mentina forma, sau pentru umplut rulouri din aluat frantuzesc, unde nu va fi presata de greutatea foilor.
  • Preparatul care urmeaza sa fie ornat se tine neaparat în frigider, cea 2 ore, ca sa fie rece. Daca se lasa la temperatura bucatariei, gelatina din frisca, în contact cu preparatul mai cald, se va muia imediat si îsi va pierde forma .


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sangria rosé
Sangria rosé
8 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Rulouri de dovlecel si somon afumat
Rulouri de dovlecel si somon afumat
16 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Wassail
Wassail
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor

Articole conexe

10 Secrete pentru o frisca perfecta! 10 Secrete pentru o frisca perfecta! Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează