Drojdia se dizolva in laptele rece, se adauga untul topit, sarea si zaharul. Se amesteca cu aproape toata faina (se lasa putin pentru pus pe planseta) si se framinta aluatul. Se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se pune la rece, sa creasca, aproximativ 3 ore. Se taie untul cit este rece, in felii subtiri, si se lasa pina la temperatura camerei. Se pune aluatul pe o planseta presarata cu faina si se framinta din nou. Se intinde aluatul pe planseta cu faina, sub forma de dreptunghi. Se pune untul sau margarina taiata pe jumatate din aluat, dar nu pina la margine. Se indoaie marginile aluatului peste margarina dupa care se aduce a doua jumatate de aluat peste partea cu margarina. Se string putin marginile si se invirte aluatul 45 grade. Se intinde aluatul din nou pina cind are grosimea de 1 cm. Se da faina de pe aluat la o parte si se impatureste aluatul in trei parti. Aluatul se intoarce 45 grade si se continua cu intinsul aluatului si impaturitul inca de doua ori. Aluatul se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se lasa in frigider sa se odihneasca, 10-15 minute. Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi, aproximativ 30 X 50 cm. Aluatul se imparte in doua pe lungime si se taie 9 triunghiuri din fiecare parte. Se ruleaza triunghiurile incepind cu baza, iar virful sa ajunga sub croissant. Se acopera cornurile cu un prosop si se lasa la crescut, aproximativ 1 ora. Se ung cu ou batut putin si se coc aproximativ 10 minute pana se rumenesc.
Comentarii:
Daca faci umplutura cu ciocolata este un deliciu
Rețeta e doar tradusă, nu gătită. Dacă pui sare drojdia nu crește, și asta e cea mai mică dintre greșeli. Chestia cu aluatul la 45 de grade......
M-AI CONVINS...........MĂ DUC ȘI-MI IAU GATA FĂCUTE !!! :))))))))))))))))))))))
Doamne ce bine arata!
Mmm...gustos
Ma apuc de treaba acuma ....