Petitchef

Crêpes Suzette, reteta traditionala

Daca aveti pofta de clatite, va invitam sa incercati si varianta originala a "Crepes Suzette". O reteta testata si aprobata de intreaga echipa Petitchef! Reteta pas cu pas mai jos ↓

Desert
12 porții
1 h 30 m
45 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

12

Aluatul de clatite :

Untul pentru clatite:

Materiale

  • Crêpière

Preparare

  • Etapa 1 - Crêpes Suzette, reteta traditionala
    Clatitele :
    Intr-un castron puneti faina si sarea. Formati o adancitura si adaugati ouale. Amestecati si adaugati si uleiul.
  • Etapa 2 - Crêpes Suzette, reteta traditionala
    Daca compozitia este prea greu de amestecat, adaugati un pic de lapte, apoi, adaugati laptele putin cate putin, amestecand.
  • Etapa 3 - Crêpes Suzette, reteta traditionala
    La sfarsit adaugați sucul de portocale si amestecati. Acoperiti vasul si lasați-l deoparte timp de 1 ora.
  • Etapa 4 - Crêpes Suzette, reteta traditionala
    Untul pentru clatite :
    Se amesteca untul moale cu zaharul pudra astfel incat sa se formeze o pasta.
  • Etapa 5 - Crêpes Suzette, reteta traditionala
    Apoi adaugati coaja de portocalia, sucul de portocala si lichiorul de portocale. Se amesteca bine. Daca rezulta un pic de lichid in exces este normal.
  • Etapa 6 - Crêpes Suzette, reteta traditionala
    Incalziti tigaia de clatite si aplicati un pic de ulei.Turnati un polonic de lichid si tineti pe foc timp de 1 minut, apoi intoarceti clatita. Gatiti iar timp de 1 minut la foc mic.
  • Etapa 7 - Crêpes Suzette, reteta traditionala
    Pe fiecare clatita se intinde untul special si se indoaie in patru.
  • Etapa 8 - Crêpes Suzette, reteta traditionala
    Clatitele pliate se mai prajesc intr-o tigaie fierbinte, in care ati pus putin unt.
  • Etapa 9 - Crêpes Suzette, reteta traditionala
    Gata!


Poze

Crêpes Suzette, reteta traditionala
Crêpes Suzette, reteta traditionala - poza 2
Crêpes Suzette, reteta traditionala - poza 3
Crêpes Suzette, reteta traditionala - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

ancamaria, 20/03/2018

Excelent nu are grad de comparatie, adica nu poate fi foarte excelent!!! Da' retetele le pun pe aici cam toti care habar n-au de limba romana.

(0) (0) Abuz
19/02/2018

Foarte ,foarte excelent

(0) (3) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se face un sos sangria?
Cum se face un sos sangria?
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Tequila sunrise răcoritoare
Tequila sunrise răcoritoare
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Coarne de gazela, mici delicii orientale
Coarne de gazela, mici delicii orientale
8 porții
1 h 45 m
Ușor
Rețetă Sangria cu citrice
Sangria cu citrice
10 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu portocale
Tarta cu portocale
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Chorizo – specialitate traditionala cu denumire de origine protejata Chorizo – specialitate traditionala cu denumire de origine protejata „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta „Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează