Les crêpes au origini franceze ce dateaza din secolul al V-lea,si sunt un fel de mancare foarte versatil,deoarece,pornind de la ingredientele de baza,pot fi transformate in multe feluri ; dulci,sarate,rustice sau rafinate.Reteta aceasta e pentru crêpes dulci,insa eliminand sarea si aromele vom avea reteta de crêpes pentru umpluturi sarate.
Fainii cernute ii adaugam zaharul,vanilia sau coaja de lamaie si praful de sare.Acum turnam untul topit(nu fierbinte) si laptele.Mixati sau amestecati cu un tel pana va rezulta o compozitie omogena.
Batem cele 3 oua intr-un castron separat,si le adaugam compozitiei precedente.
Dam la frigider pentru cel cca 30 minute,pentru a lasa faina sa isi faca datoria.Va fi o compozitie destul de lichida,insa nu trebuie sa mai adaugati faina.
Intr-o tava antiaderenta punem un cubulet mic mic de unt sau ungem noi plimband un cubulet prin tigaia fierbinte,iar apoi turnam aproape un polonic de compozitie (eu am o tigaie foarte mare si mi-a intrat aproape un polonic),deci nu le faceti groase.Cand incepe sa se rumeneasca pe margini,o lipim de tavan sau o intoarcem cu spatula de lemn. (eu de mica sunt tare la intorsul in aer al clatitelor). Le punem pe o farfurie acoperita cu folie de alumuniu daca vrem sa le pastram calde si sa le umplem pe toate deodata,insa eu le fac mari si fac cate 1 maxim 2 pt fiecare,si le mancam pe masura ce le fac,fierbinti si umplute imediat.Le-am umplut cu o crema de ciocolata de data asta,iar coniacul le-a dat o aroma deosebita. Cum am spus,eliminand zaharul si aromele,obtinem o baza pentru umpluturi sarate,cum ar fi mousse de ton,branza,bechamel,s.a.m.d.
Comentarii:
As fi apreciat mai mult daca apareau si intrumentele necesare
Bravooo