Petitchef

Cozonac cu martipan

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru aluat:

Pentru umplutura:

Pentru uns:

Preparare

  • Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Daca nu aveti masina de paine framantati un aluat cu mana. Il lasati o ora la dospit, la loc cald. La mine, la masina de paine, in jumatate de ora aluatul a crescut.
  • Cat timp aluatul creste, radeti martipanul. Al meu a fost glazurat cu ciocolata si nu ma deranjat, a fost foarte bun.
  • Dupa ce aluatul a crescut, ungeti suprafata de lucru cu putin ulei si intindeti aluatul, presarati martipanul si rulati usor aluatul.
  • Il asezati intr-o tava de cozonac sau tava intinsa si il lasati la loc cald sa creasca. Incingeti cuptorul la 180 gradeC.
  • Dupa ce cozonacelul a crescut il ungeti cu amestecul de galbenus si lapte si presarati feliute de migdale. Il dati la cuptor pentru 40-45 de minute.

Rețete inrudite

YouTube

Tarta cu rubarba


Poze

Cozonac cu martipan
Cozonac cu martipan - poza 2
Cozonac cu martipan - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Ina, 10/06/2017

Excelenta reteta, am facut-o si cu martipan, si cu nuca, nu da gres niciodata. Daca aveti o masina de paine buna si urmati reteta pas cu pas, nu are cum sa nu iasa. Nu am gasit drojdie proaspata, este greu de gasit, insa am folosit drojdie uscata (7 g) si a iesit foarte bine! Multumim pentru reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Financiers cu migdale
Financiers cu migdale
12 porții
48 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă frankenstein pentru halloween
Cremă frankenstein pentru halloween
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mantecados
Mantecados
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Retete de cozonac Retete de cozonac Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează