Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Daca nu aveti masina de paine framantati un aluat cu mana. Il lasati o ora la dospit, la loc cald. La mine, la masina de paine, in jumatate de ora aluatul a crescut.
Cat timp aluatul creste, radeti martipanul. Al meu a fost glazurat cu ciocolata si nu ma deranjat, a fost foarte bun.
Dupa ce aluatul a crescut, ungeti suprafata de lucru cu putin ulei si intindeti aluatul, presarati martipanul si rulati usor aluatul.
Il asezati intr-o tava de cozonac sau tava intinsa si il lasati la loc cald sa creasca. Incingeti cuptorul la 180 gradeC.
Dupa ce cozonacelul a crescut il ungeti cu amestecul de galbenus si lapte si presarati feliute de migdale. Il dati la cuptor pentru 40-45 de minute.
Excelenta reteta, am facut-o si cu martipan, si cu nuca, nu da gres niciodata. Daca aveti o masina de paine buna si urmati reteta pas cu pas, nu are cum sa nu iasa. Nu am gasit drojdie proaspata, este greu de gasit, insa am folosit drojdie uscata (7 g) si a iesit foarte bine! Multumim pentru reteta.
Comentarii:
Excelenta reteta, am facut-o si cu martipan, si cu nuca, nu da gres niciodata. Daca aveti o masina de paine buna si urmati reteta pas cu pas, nu are cum sa nu iasa. Nu am gasit drojdie proaspata, este greu de gasit, insa am folosit drojdie uscata (7 g) si a iesit foarte bine! Multumim pentru reteta.