Spritz aperol

Băutură
Foarte ușor
5 min

Aperol Spritz este un cocktail racoritor foarte indragit in Italia, cu o aroma placuta de citrice si un continut de alcool relativ mic. Aperolul a fost inventat de fratii Barbieri Silvio si Luigi, din Padova. A fost creat în anul 1919, dar a ramas in anonimat pana in al Doilea Razboi Mondial, cand tinerii italieni s-au indragostit de gustul lui amarui.

Ingrediente

1

Materiale

  • pahar cu picior

Preparare

  • Spritz Aperol - Preparare etapa 1Intr-un pahar cu picior, puneți 1/2 felie de portocala. Umpleti aproximativ 1/3 din pahar cu Aperol.
  • Spritz Aperol - Preparare etapa 2Apoi, completati aproximativ 2/3 din pahar cu Prosecco.
  • Spritz Aperol - Preparare etapa 3Adaugati putina apa carbogazoasa si amestecati cu o lingura.
  • Spritz Aperol - Preparare etapa 4Spritz-ul dvs. e gata de servit!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Eu

1/3 Aperol + 2/3 Proseco fac 1/1 din pahar. Daca mai punem si 1/2 felie de portocala epaseste 1/1. Unde mai incape apa carbogazoasa?!

abuz