Tort cu mousse de lamaie

Aperitiv
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

4

Pt mousse de lamaie:

Pt sirop:

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Acum sa trecem la treaba.copt blatul de tort intr-o forma detasabila de 23 cm,iar dupa ce s-a racit indepartat peretii si taiat cca un cm marginile.Apoi taiat pe jumatate.
  • Dam deoparte.
    Intre timp pregatim mousseul.Batut frisca tare si dat la frigider.Ouale incalzit in apa calda si batut cu zaharul pana ce si-au dublat volumul.Gelatina puso la inmuiat in sucul de lamaie,iar apoi topito pe baie de aburi si lasato sa se racoreasca putin.
  • Amestecat apoi firsca cu ouale batute si gelatina, omogenizat bine si pus si putina coaja de lamaie.
  • Pregatim siropul si ne ocupam de asamblarea tortului.Punem primul blat in tava,punem si inelul in jurul lui,insiropam,punem o parte din mousse,apoi blat,iar insiropat si restul de mousse.Aranjat cat putut de bine cu o spatula si dat la frigider peste noapte.
  • A doua zi,(adica azi) "ornat" cu putina frisca(reteta originala nu prevedea asta).Din pacate nu talent la asa ceva asa ca asta e tot ce putut pe viitor o sa ma straduiesc sa iasa mai bine.Ca sa il scot din tava fara sa stric mousseul folosit sfatul Annei Olson si folosit uscatorul de par pare o metoda inedita dar a functionat.
  • Iata si sectiunea:Tocmai ce terminat de mancat o portie si este absolut minunat,un gust fin si usor de lamaie,blat pufos.Merita incercat.

Punctează această reţetă

TTotata

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: