Acum sa trecem la treaba.copt blatul de tort intr-o forma detasabila de 23 cm,iar dupa ce s-a racit indepartat peretii si taiat cca un cm marginile.Apoi taiat pe jumatate.
Dam deoparte. Intre timp pregatim mousseul.Batut frisca tare si dat la frigider.Ouale incalzit in apa calda si batut cu zaharul pana ce si-au dublat volumul.Gelatina puso la inmuiat in sucul de lamaie,iar apoi topito pe baie de aburi si lasato sa se racoreasca putin.
Amestecat apoi firsca cu ouale batute si gelatina, omogenizat bine si pus si putina coaja de lamaie.
Pregatim siropul si ne ocupam de asamblarea tortului.Punem primul blat in tava,punem si inelul in jurul lui,insiropam,punem o parte din mousse,apoi blat,iar insiropat si restul de mousse.Aranjat cat putut de bine cu o spatula si dat la frigider peste noapte.
A doua zi,(adica azi) "ornat" cu putina frisca(reteta originala nu prevedea asta).Din pacate nu talent la asa ceva asa ca asta e tot ce putut pe viitor o sa ma straduiesc sa iasa mai bine.Ca sa il scot din tava fara sa stric mousseul folosit sfatul Annei Olson si folosit uscatorul de par pare o metoda inedita dar a functionat.
Iata si sectiunea:Tocmai ce terminat de mancat o portie si este absolut minunat,un gust fin si usor de lamaie,blat pufos.Merita incercat.