Toast cu rillette si muraturi

Aperitiv
12 porții
Foarte ușor
16 min

O combinatie simpla, dar care are darul de a multumi pe toata lumea la o ora de cocktail! Rillette este un preparat culinar similar unei paste de carne, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.).


Ingrediente

12

Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Gătire1 min


Observații

Rillette este un preparat culinar similar unei paste de carne, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.).


Întrebări

Ce sunt rillettele?

Rilettes este un preparat culinar similar unei paste de carne, inventat undeva pe la sfarsitul secolului al XIX-lea in centrul Frante, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.). Se prepara printr-un procedeu de fierbere lenta a carnii in grasime pentru a deveni onctuoasa si tartinabila. Traditional rillettes se produceau doar din carne de porc, dar astazi se poate face din aproape din orice: carne de porc, de iepure, de pasări de curte, de vitel, de somon, ton, sau chiar de pastrav.

Ce sunt rulete?

Rillette este un preparat culinar similar unei paste de carne, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.).

Ce sunt rillettele?

Rillette este un preparat culinar similar unei paste de carne, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.).


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
Florica, 27/12/2017

Ce sint rillettele ?? Va dati destepti , ati uitat limba romana , macar explica-te ca nu toata lumea e asa,, destepta ,, ca si dv . noi sintem mai ,, prosti ,,

am gătit această rețetă
(1) (1) abuz
Segio, 14/10/2017

Rillettelle sunt niste impopistrari lestate cu cijoane care sunt o trufanda in Chedlonia,

am gătit această rețetă
(3) (0) abuz
ofeliapogacean, 08/01/2020

Rillete: adică fierbem carnea de porc in untură câteva ore . Asta se face in Ardeal de du-te de ani!!

(0) (0) abuz
Felicia, 07/01/2019

Ce sint riletele?

(0) (0) abuz
Mihai Constantinescu, 27/12/2017

Oare nu fitreaza nimeni,nimic la voi?

(0) (0) abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 27/12/2017

Noroc cu John_ care ne-a "luminat" in privinta rillettei ca daca-i dupa voi astia de la Petit chef ramaneam in ceata totala! Cum dracu' puneti mai desteptilor retete din astea fara sa ne spuneti noua prostilor ce-i aia? Ce vreti sa demonstrati si cui? Cu retete de genul asta pana acum n-ati reusit sa demonstrati decat ca sunteti niste snobi idioti!

(2) (1) abuz
John_, 27/12/2017

Ca de obicei, Petitchef ignora cu nesimtire zecile, sutele de comentarii negative ale retetelor din care un om obisnuit nu intelege nimic. Rillette este un fel de pasta cu textura mare, din carne fiarta sau marinata, bine maruntita, in sucul si grasimea proprie lasate in timpul prepararii. Este o veche si rustica reteta frantuzeasca. Se poate prepara din orice carne. Dar cand spui rillette trebuie sa spui si din ce e facuta. Poate ca unii nu mananca porc, sau peste, sau ...., etc.

(4) (1) abuz
dan.s, 16/10/2017

Desteapta rau de tot... dar nu spune ca sa fie mai smechera ca rillette este o pasta de....de ce stimabila, de ce..este intrebarea..???

(1) (0) abuz
14/10/2017

Ce aunt 'rillette'???

(1) (0) abuz
14/10/2017

Bine ca sunteți voi deștepți, cu rillettele voastre!

(1) (0) abuz
  • pagina 1 / 2



+