Toast cu rillette si muraturi

Aperitiv
12 porții
Foarte ușor
16 min

O combinatie simpla, dar care are darul de a multumi pe toata lumea la o ora de cocktail! Rillette este un preparat culinar similar unei paste de carne, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.).

Ingrediente

12

Preparare

Preparare15 min
Gătire1 min
  • TOAST CU RILLETTE SI MURATURI - Preparare etapa 1Prajiti feliile de paine in prajitor sau cuptor. Taiati-le in 4, pe diagonala.
  • TOAST CU RILLETTE SI MURATURI - Preparare etapa 2Ungeti cu rillette fiecare triunghi.
  • TOAST CU RILLETTE SI MURATURI - Preparare etapa 3Taiati fiecare castravete in felii, pe lungime, dar fara sa taiati pana la capat.
  • TOAST CU RILLETTE SI MURATURI - Preparare etapa 4Desfaceti castravetii ca un evantai si puneti deasupra triunghiurilor.
  • TOAST CU RILLETTE SI MURATURI - Preparare etapa 5Gata! Pofta buna la TOAST CU RILLETTE SI MURATURI!

Observații

Rillette este un preparat culinar similar unei paste de carne, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.).

PPetitchef_ro

Întrebări

Ce sunt rillettele?

Rilettes este un preparat culinar similar unei paste de carne, inventat undeva pe la sfarsitul secolului al XIX-lea in centrul Frante, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.). Se prepara printr-un procedeu de fierbere lenta a carnii in grasime pentru a deveni onctuoasa si tartinabila. Traditional rillettes se produceau doar din carne de porc, dar astazi se poate face din aproape din orice: carne de porc, de iepure, de pasări de curte, de vitel, de somon, ton, sau chiar de pastrav.

Ce sunt rulete?

Rillette este un preparat culinar similar unei paste de carne, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.).

Ce sunt rillettele?

Rillette este un preparat culinar similar unei paste de carne, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.).

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

Florica

Ce sint rillettele ?? Va dati destepti , ati uitat limba romana , macar explica-te ca nu toata lumea e asa,, destepta ,, ca si dv . noi sintem mai ,, prosti ,,

am gătit această rețetă
abuz

Segio

Rillettelle sunt niste impopistrari lestate cu cijoane care sunt o trufanda in Chedlonia,

am gătit această rețetă
abuz

ofeliapogacean

Rillete: adică fierbem carnea de porc in untură câteva ore . Asta se face in Ardeal de du-te de ani!!

abuz

Felicia

Ce sint riletele?

abuz

Mihai Constantinescu

Oare nu fitreaza nimeni,nimic la voi?

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Noroc cu John_ care ne-a "luminat" in privinta rillettei ca daca-i dupa voi astia de la Petit chef ramaneam in ceata totala! Cum dracu' puneti mai desteptilor retete din astea fara sa ne spuneti noua prostilor ce-i aia? Ce vreti sa demonstrati si cui? Cu retete de genul asta pana acum n-ati reusit sa demonstrati decat ca sunteti niste snobi idioti!

abuz

John_

Ca de obicei, Petitchef ignora cu nesimtire zecile, sutele de comentarii negative ale retetelor din care un om obisnuit nu intelege nimic. Rillette este un fel de pasta cu textura mare, din carne fiarta sau marinata, bine maruntita, in sucul si grasimea proprie lasate in timpul prepararii. Este o veche si rustica reteta frantuzeasca. Se poate prepara din orice carne. Dar cand spui rillette trebuie sa spui si din ce e facuta. Poate ca unii nu mananca porc, sau peste, sau ...., etc.

abuz

dan.s

Desteapta rau de tot... dar nu spune ca sa fie mai smechera ca rillette este o pasta de....de ce stimabila, de ce..este intrebarea..???

abuz

anonymous

Ce aunt 'rillette'???

abuz

anonymous

Bine ca sunteți voi deștepți, cu rillettele voastre!

abuz
  • pagina 1 / 2