Ravioli la abur

Aperitiv
Foarte ușor
2 h 10 m

Astazi va aratam o reteta din Réunion (o insula vulcanica in Oceanul Indian situat in sudul Africii). Ravioli la abur - o reteta testata si aprobata de Petitchef!

Ingrediente

8

Aluatul pentru ravioli :

Umplutura :

Materiale

  • Robot de patiserie (optionel)
  • folie plastic
  • sucitor
  • cos pentru abur

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare40 min
Gătire1 oră
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 1Aluatul: turnati faina, albusul de ou, sarea si faina de manioc intr-un bol. Amestecati adaugand apa putin cate putin. Aluatul trebuie sa fie omogen, dar nu lipicios. Mai adaugati apa daca este nevoie. Puneti aluatul infoliat la frigider pentru 20 min.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 2Umplutura: tocati ceapa. Taiati puiul sau folositi carne tocata de pui. Amestecati ceapa cu carnea de pui, faina de manioc, sarea, sosul de soia si piperul.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 3Formati bile mici (2-3 cm diametru) cu ajutorul unei lingurite si dati la frigider cam 20 min.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 4Folosind un sucitor, intindeti aluatul pana devine foarte subtire (aproximativ 1 mm grosime). Puneti bilele de compozitie deasupra si taiati patrate.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 5Puneti un vas mare cu apa sarata sa fiarba. Indoiti aluatul in jurul umpluturii pentru a forma ravioli. Cufundati-le in apa si scoateti-le cand plutesc.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 6Puneti ravioli intr-un cos de bambus pentru abur si gatiti timp de 45 de minute.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 7Gata! La servire inmuiati ravioli in sos de soia :-)

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: