Se prajesc usor migdalele la cuptor:Cat inca sint calde, se freaca in maini sau intr-un prosop pentru a le indeparta coaja .Se macina apoi la robotul de bucatarie, cat mai fin posibil.Se adauga zaharul pudra:si "picaturile" de ulei (sa zicem o lingurita nu foarte plina)
Rezulta urmatoarea compozitie: La care veti adauga atata apa cat sa obtineti un aluat modelabil puneti putin cate putin, ca sa nu gresiti .Acoperiti cu folie transparenta si lasati la frigider 12 sau chiar 24 de ore.
Dupa ce se scoate de la rece se framanta bine pana ce se obtine o pasta:Se foloseste la diferite retete, mai mult ca umplutura, ca decor ca "plapumioara" ca aici: Prajitura aromata cu crema din vin rosu decat ca, de ex. acoperirea unui tort.
Un alt exemplu ar fi: se aseaza intre 2 folii de plastic (transparente) si se taie in forma de stelute, care mai apoi se dau prin zahar si se orneaza niste romburi de cafea cu nuci, bestiale.
Comentarii:
EXCELENT SPER SA IASA RETETA
Marfa
La prima citire