Gustari pe avion - fursecuri cu malai

Aperitiv
Foarte ușor
32 min
1117 Kcal

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire12 min
  • Amestecati faina cu malaiul si cernecile intr-un castron. Adaugati peste zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile si untul. Amestecati toate cu mixerul, intai la viteza mica si apoi la viteza maxima.
    Scoateti aluatul din castron si framantati-l pe o suprafata fainata.
  • Tineti aluatul, invelit in folie de plastic, cam o ora sau pana cand doriti sa-l folositi, dar nu mai mult de 2 zile. Se mai poate tine si in congelator cam o luna.
  • Cand doriti sa pregatiti fursecurile, scoateti aluatul (daca e in congelator lasati-l sa se dezghete peste noapte in frigider), framantati-l un pic si intindeti-l cu o grasime de 1 cm pe o suprafata fainata. Cu ajutorul unei forme sau a unul pahar se taie rondele cu diam. de aprox 4 cm.
  • Se pun rondelele pe o tava acoperita cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit.Cuptorul electric: cca. 180 C.Cuptor cu aer fierbinte: cca. 160 C. Cuptor cu gaz: treapta 2-3.Timp de coacere: cca. 10-12 minute pentru fiecare tava.Fursecurile se pastreza in cutii inchise etans.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 1117Kcal
  • Carbo: 115.8g
  • Grăsimi: 65.6g
  • Grăsimi sat.: 42.2g
  • Proteine: 13.2g
  • Fibre: 3.5g
  • Zahăr: 52g
  • ProPoints: 31
  • SmartPoints: 50
Informații nutriționale pentru 1 porție (230g)
JJasmine23

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: