Creveti flambati

Aperitiv
Foarte ușor
20 min

Ca aperitiv, ca starter sau ca fel principal...crevetii flambati ...O reteta usoara, dar delicioasa, cu care va surprindeti familia si prietenii.Nu ezitati sa o incercati!

Ingrediente

6

Preparare

Preparare5 min
Gătire15 min
  • Creveti flambati - Preparare etapa 1Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie. Se clatesc crevetii si se pun in tigaie. Se presara faina si paprika si se amesteca bine.
  • Creveti flambati - Preparare etapa 2Gatiti timp de 10 minute la foc mediu.
  • Creveti flambati - Preparare etapa 3Apoi se toarna whisky pe creveti si se flambeaza.
  • Creveti flambati - Preparare etapa 4Dupa stingerea flacarei, scoateti crevetii din tigaie si presarati sare de mare. Amestecati bine.
  • Creveti flambati - Preparare etapa 5Gata! Ati gatit creveti flambati!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

John_

Una din cele mai neinspirate (proaste) retete de preparare a crevetelor (si nu crevetilor!). Ce or cauta aici faina, paprika, flambarea? Apoi marii bucatari de la Petitchef habar nu au ce inseamna 200g de crevete crude pentru 6 portii. Dupa prajire cred ca raman 25-27g/portie.

abuz

jean

1stefan este nemai pomenit de ,,,,,,destept

abuz

Vasile

Foarte bună, de recomandat

abuz

Stefan

E OK rețeta, dar... creveții nu sunt de fapt creveți, ci CREVETE (o crevetă/două crevete). CREVÉTĂ, crevete, s.f. Nume dat mai multor crustacee marine comestibile; caridă. – Din fr. crevette.
(Dicţionarul explicativ al limbii române). Potrivit Dicționarului Gastronomic din 2003 este admis și termenul comercial „creveți” însă DEX (care conține lexiconul OFICIAL al limbii române) nu admite o astfel de variantă. Prinurmare, rețetele sunt foarte gustoase, dar mâncăm CREVETE, nu CREVEȚI.

abuz