Creveti flambati
Ca aperitiv, ca starter sau ca fel principal...crevetii flambati ...O reteta usoara, dar delicioasa, cu care va surprindeti familia si prietenii.Nu ezitati sa o incercati!
Ingrediente
Rețete inrudite
-
Creveți gătiți în air fryer, o rețetă simplă și gustoasă
-
Creveti crocanti in foaie de placinta
-
Tăiței udon cu creveți și sos picant de arahide
-
Sandwich cu creveti, avocado si coriandru
Preparare
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie. Se clatesc crevetii si se pun in tigaie. Se presara faina si paprika si se amesteca bine.
Gatiti timp de 10 minute la foc mediu.
Apoi se toarna whisky pe creveti si se flambeaza.
Dupa stingerea flacarei, scoateti crevetii din tigaie si presarati sare de mare. Amestecati bine.
Gata! Ati gatit creveti flambati!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Una din cele mai neinspirate (proaste) retete de preparare a crevetelor (si nu crevetilor!). Ce or cauta aici faina, paprika, flambarea? Apoi marii bucatari de la Petitchef habar nu au ce inseamna 200g de crevete crude pentru 6 portii. Dupa prajire cred ca raman 25-27g/portie.
E OK rețeta, dar... creveții nu sunt de fapt creveți, ci CREVETE (o crevetă/două crevete). CREVÉTĂ, crevete, s.f. Nume dat mai multor crustacee marine comestibile; caridă. – Din fr. crevette.
(Dicţionarul explicativ al limbii române). Potrivit Dicționarului Gastronomic din 2003 este admis și termenul comercial „creveți” însă DEX (care conține lexiconul OFICIAL al limbii române) nu admite o astfel de variantă. Prinurmare, rețetele sunt foarte gustoase, dar mâncăm CREVETE, nu CREVEȚI.