Ca aperitiv, ca starter sau ca fel principal...crevetii flambati ...O reteta usoara, dar delicioasa, cu care va surprindeti familia si prietenii.Nu ezitati sa o incercati!
Una din cele mai neinspirate (proaste) retete de preparare a crevetelor (si nu crevetilor!). Ce or cauta aici faina, paprika, flambarea? Apoi marii bucatari de la Petitchef habar nu au ce inseamna 200g de crevete crude pentru 6 portii. Dupa prajire cred ca raman 25-27g/portie.
E OK rețeta, dar... creveții nu sunt de fapt creveți, ci CREVETE (o crevetă/două crevete). CREVÉTĂ, crevete, s.f. Nume dat mai multor crustacee marine comestibile; caridă. – Din fr. crevette. (Dicţionarul explicativ al limbii române). Potrivit Dicționarului Gastronomic din 2003 este admis și termenul comercial „creveți” însă DEX (care conține lexiconul OFICIAL al limbii române) nu admite o astfel de variantă. Prinurmare, rețetele sunt foarte gustoase, dar mâncăm CREVETE, nu CREVEȚI.
Comentarii:
Una din cele mai neinspirate (proaste) retete de preparare a crevetelor (si nu crevetilor!). Ce or cauta aici faina, paprika, flambarea? Apoi marii bucatari de la Petitchef habar nu au ce inseamna 200g de crevete crude pentru 6 portii. Dupa prajire cred ca raman 25-27g/portie.
1stefan este nemai pomenit de ,,,,,,destept
Foarte bună, de recomandat
E OK rețeta, dar... creveții nu sunt de fapt creveți, ci CREVETE (o crevetă/două crevete). CREVÉTĂ, crevete, s.f. Nume dat mai multor crustacee marine comestibile; caridă. – Din fr. crevette.
(Dicţionarul explicativ al limbii române). Potrivit Dicționarului Gastronomic din 2003 este admis și termenul comercial „creveți” însă DEX (care conține lexiconul OFICIAL al limbii române) nu admite o astfel de variantă. Prinurmare, rețetele sunt foarte gustoase, dar mâncăm CREVETE, nu CREVEȚI.