Ciuperci cu oua

Aperitiv
Foarte ușor
30 min

Cu doar 2 ingrediente pregatiti un entree usor si pe placul tuturor! Pentru a evidentia aroma ciupercilor cu oua de prepelita, adaugati condimente la alegere. Cateva minute in cuptor si gata! Nu e rau, nu?

Ingrediente

12

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Ciuperci cu oua - Preparare etapa 1Curatati ciupercile si scoateti piciorul pentru a crea loc in care sa puneti oul.
  • Ciuperci cu oua - Preparare etapa 2Spargeti cate un ou de prepelita si turnati-l in locul piciorusului ciupercii.
  • Ciuperci cu oua - Preparare etapa 3Adaugati sare, piper si cateva ierburi aromatice, daca doriti.
  • Ciuperci cu oua - Preparare etapa 4Coaceti 15 minute la 180°C (sau pana cand albusul s-a gatit).

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Super!

Multumim!

Entrée?:))) foarte românește ,desigur:)))

Antreu!

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Yoshkin

Super!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Curios, toata lumea le numeste "codite" in toate retetele cu ciuperci, doar aici li se spune cum trebuiie:"picioruse"!

abuz

felicia

Like it.

abuz

Ecaterina

Nu am gatit,dar trebuie sa fie minunat,voi incerca.

abuz
petcu_d2013

petcu_d2013

Arata foarte bine!cred ca sunt si foate bune!Le voi incerca si eu!Multumesc mult!!!!

abuz

anonymous

Tytyromania, vad ca tu pui si peste in loc de ou. Am facut si noi dar nu ne-a placut ca stii tu ce mai miroase a peste!

abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Peste (daca nu e ingredient in reteta) se citeste PESTE (FARA diacritic). Citim si noi un pic inainte reteta, nu luam din context.

anonymous

La fel si eu le fac cu brinza si la invirt in feliute de caizer( sunculite suptiri)

abuz

Tytyromania

Ideeea in sine este f buna, dar lasa putin de dorit modul de preparare. Uite ce va propun eu (asa le fac eu numai ca nu cu ou, ci cu branza de burduf) Ciupercile se spala usor fara a se indeparta pielita de pe palarie. Se scoate piciorusul si se lasa sa se scurga bine. Si aici intervine diferenta. Nu se fac la cuptor ci pe plita. Cine nu are plita traditionala, o poate inlocui cu o tabla (pe care coaceti vinetele) sau o tigaie sau chiar cu tava de la cuptor. Deci pe tigaia incinsa (eu folosesc una Registone) se pun ciupercile cu palaria in sus (ca sa se coaca si marginea palariei) . Se scot pe o farfurie... tocator..cu palaria in jos pt umplere. Se pun cateva picaturi de ulei3-4 nu mai mult, un praf de piper, un praf de sare, si peste de sparge oul. (daca le umpleti cu branza, nu mai puneti ulei) Se pun pe tabla-tigaie sa se coaca la foc mare, pana vedeti ca branza s-a topit putin. Cu ou nu stiu inca cat, dar banuesc ca pana e facut ca un ochi. O sa fac una cu ou si una cu branza. (O sa incerc si una cu ou de gaina, bineinteles cu o palarie pe masura)

abuz