Cu doar 2 ingrediente pregatiti un entree usor si pe placul tuturor! Pentru a evidentia aroma ciupercilor cu oua de prepelita, adaugati condimente la alegere. Cateva minute in cuptor si gata! Nu e rau, nu?
Super!
Răspuns:Multumim!
Entrée?:))) foarte românește ,desigur:)))
Răspuns:Antreu!
Curios, toata lumea le numeste "codite" in toate retetele cu ciuperci, doar aici li se spune cum trebuiie:"picioruse"!
Arata foarte bine!cred ca sunt si foate bune!Le voi incerca si eu!Multumesc mult!!!!
Tytyromania, vad ca tu pui si peste in loc de ou. Am facut si noi dar nu ne-a placut ca stii tu ce mai miroase a peste!
La fel si eu le fac cu brinza si la invirt in feliute de caizer( sunculite suptiri)
Ideeea in sine este f buna, dar lasa putin de dorit modul de preparare. Uite ce va propun eu (asa le fac eu numai ca nu cu ou, ci cu branza de burduf) Ciupercile se spala usor fara a se indeparta pielita de pe palarie. Se scoate piciorusul si se lasa sa se scurga bine. Si aici intervine diferenta. Nu se fac la cuptor ci pe plita. Cine nu are plita traditionala, o poate inlocui cu o tabla (pe care coaceti vinetele) sau o tigaie sau chiar cu tava de la cuptor. Deci pe tigaia incinsa (eu folosesc una Registone) se pun ciupercile cu palaria in sus (ca sa se coaca si marginea palariei) . Se scot pe o farfurie... tocator..cu palaria in jos pt umplere. Se pun cateva picaturi de ulei3-4 nu mai mult, un praf de piper, un praf de sare, si peste de sparge oul. (daca le umpleti cu branza, nu mai puneti ulei) Se pun pe tabla-tigaie sa se coaca la foc mare, pana vedeti ca branza s-a topit putin. Cu ou nu stiu inca cat, dar banuesc ca pana e facut ca un ochi. O sa fac una cu ou si una cu branza. (O sa incerc si una cu ou de gaina, bineinteles cu o palarie pe masura)
Peste (daca nu e ingredient in reteta) se citeste PESTE (FARA diacritic). Citim si noi un pic inainte reteta, nu luam din context.