Framintam aluatul repede, fara ca pasta sa se incalzeasca si sa povestesc cum mi-a iesit mie de-mi venea sa dau si cu capul si cu aluatul de pereti.
Bineinteles ca-i foarte greu de framintat, parerea mea e ca, daca vreti sa-l lucrati mai usor, topiti untul si cind se raceste il adaugati peste faina, in acest caz, e mai bine sa faceti aluatul seara si sa-l tineti pina a doua zi in frigider.
Deci, dupa multe lupte cu ingredientele, obtinut aluatul asta vedeti ce frumos este. Il puneti intr-o punga si-l dati la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Scoatem aluatul de la frigider si o intindem cu melesteul, trebuie sa aiba o grosime de 5 mm. Cu formele de stelute/braduti/clopotei incepem sa facem biscuitii. Pentru primul biscuite, e bine sa infainam forma, ca sa nu se lipeasca aluatul de ea.
In tava de la aragaz punem o foaie de hirtie de copt si asezam ordonat biscuitii si dam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 14-15 minute. Cind biscuitii sint gata, ii lasam la racit pe un gratar.
Intr-un castron punem zaharul pudra cernut, albusul si sucul de lamiie strecurat (eu am pus jumatate lamiie si restul suc de portocale) si mixam bine ingredientele, dupa care incepem sa decoram biscuitii.
Comentarii:
Foarte buni biscuitii , incercati merita .Multumesc.