Curatam si taiem legumele dupa preferinta, calim in 2-3 lg de ulei, ceapa , morcovii, patrunjelul si ardeiul, adaugam rosiile taiate cuburi, condimentam si turnam bulionul apoi completam cu apa sa fie cca 2 l de supa.... cand sunt fierte legumele adaugam taitei subtiri fierti in apa cu sare si tocam frunze de telina si patrunjel... Pofta buna!
Mi se pare foarte groasa. Cum adica taiem legumele dupa preferinte? si le lasam in supa daca sunt mari?? 100 ml bulion este o cantitate mult mai densa decat sucul de rosii! Taitei subtiri fierti? = terci. Fideluta mult mai bine, max 3 min fierbere.
Nu inteleg de ce ii spui supa cand e ciorba toata ziua cu toate legumele alea in ea. E o ciorbita de rosii care este foarte buna mai ales vara cand se poate manca si rece. La ciorbele astea nu sunt indicati taiteii, mai buna ar fi o mana de fidea. Taiteii, la fel ca galustile, sunt buni la supa de rosii sau alta supa limpede. Atentie! Daca nu este acrita cu bors, lamaie, sare de lamaie, zeama de varza, corcoduse, agurida etc, nu inseamna ca este supa; este tot ciorba atat timp cat in zeama gasim legume tocate, carne, rosii, cartofi etc., iar supa este aia strecurata, nu le mai incurcati.
Comentarii (29):
Mi se pare foarte groasa. Cum adica taiem legumele dupa preferinte? si le lasam in supa daca sunt mari?? 100 ml bulion este o cantitate mult mai densa decat sucul de rosii! Taitei subtiri fierti? = terci. Fideluta mult mai bine, max 3 min fierbere.
Excelent
Buna, sevita rece mai ales vara caci este foarte racoritoare, dar si iarna firbinte cu un cub de unt in ea.
Nu inteleg de ce ii spui supa cand e ciorba toata ziua cu toate legumele alea in ea. E o ciorbita de rosii care este foarte buna mai ales vara cand se poate manca si rece. La ciorbele astea nu sunt indicati taiteii, mai buna ar fi o mana de fidea. Taiteii, la fel ca galustile, sunt buni la supa de rosii sau alta supa limpede. Atentie! Daca nu este acrita cu bors, lamaie, sare de lamaie, zeama de varza, corcoduse, agurida etc, nu inseamna ca este supa; este tot ciorba atat timp cat in zeama gasim legume tocate, carne, rosii, cartofi etc., iar supa este aia strecurata, nu le mai incurcati.
Simpla ,buna,usoara
Nu trebuie calit zarzavatul
nu trebuie taitei
o fiertura de legume
reteta data de dietant persoanelor grase
interzis paste fainoase in supa de rosii
Foarte buna,pt.copii poti pune in loc de fidea,paste stelute sau ori ce isi doresc ei
Comentariul meu este de prisos, deoarece este o supa EXCELENATA, sanatoasa si benefica oricarei persoane.
O voi gati. arata minunat.
Bun