Supa de cartofi si praz
In anotimpul rece nimic nu este mai bun decat o supa de casa perfecta pentru a te incalzi :-) Usor de facut, reteta este pretabila pentru orice leguma de sezon . Incercati combinatia de cartofi / praz si nu ezitati sa adaugati o nota crocanta cum ar fi crutoane de paine cu usturoi ;-)
Ingrediente
Materiale
- vase termorezistente
- blender
Preparare
Intr-o cratita, topiti untul. Sotati ceapa tocata.
Adaugati cartofii curatati si taiati in bucati si caliti-i cateva minute. Apoi adaugati prazul taiat. Amestecati bine.
Acoperiti cu apa, puneti sare, piper si adaugati cubul de supa. Aduceti la fierbere si gatiti timp de 30 de minute.
Puneti continutul intr-un mixer pentru a amesteca totul bine.
Si acum, supa de praz de cartofi este gata sa fie gustata.
Observații
Pentru o textura catifelata: adaugati 100 ml de smantana de gatit, fierbinte, la amestec inainte de a pune in blender
Echipamente de gătit
Întrebări
Ce e shallota
Ceapa frantuzeaza, salota sau hasma. Aceasta mica leguma este secretul bucatarilor de top, care o apreciaza pentru aroma fina si textura deosebita care schimba radical gustul mancarii.
Aroma salotei este mult mai dulce si mai discreta decat cea a cepei, asa ca, daca o reteta cere salota, nu este recomandat sa o inlocuiesti cu ceapa pentru ca nu vei obtine acelasi efect.
ce reprezinta "shallota"
Ceapa frantuzeaza, salota sau hasmaua – este inrudita cu ceapa, cu care se aseamana mult. Are dulceata cepei, dar are bulbul alcatuit din mai multi catei si are gust si miros de usturoi.
Am facut supa. Ce cantitate de bulion {lingurita } este echivalentul unui CUB de BULION ????In comert nu am vazut aceste cuburi de bulion ??????
Puneti un cub de concentrat de legume.