Salmorejo

Antreuri
Foarte ușor
15 min

Salmorejo este o supa rece spaniola, pe baza de rosii, paine, usturoi si ulei de maslline ce se mixeaza impreuna. In mod traditional se serveste rece, ornata cu oua fierte tari, taiate cuburi si felii de jambon serrano, ce se poate inlocui cu bacon.

Ingrediente

7

Pentru a decora:

Materiale

  • Blender

Preparare

  • Salmorejo - Preparare etapa 1Intr-un blender, se adauga rosiile proaspete curatate si taiate in bucati. Adaugati si catelul de usturoi si amestecati totul. Cand totul este bine amestecat, adaugati sarea si amestecati din nou.
  • Salmorejo - Preparare etapa 2Apoi adaugati miez de paine uscat (sau pesmet) in preparat. Lasati-l sa se inmoaie timp de 2 minute.
  • Salmorejo - Preparare etapa 3Se amesteca din nou pana se obtine un amestec omogen. Verificati textura prin scufundarea unei lingurite in blender.
  • Salmorejo - Preparare etapa 4Adaugati uleiul de masline putin cate putin in timp ce amestecati.
  • Salmorejo - Preparare etapa 5Puteti savura varianta spaniola prin adaugarea in castron a bucatlor prosciutto crudo si ou fiert. Adaugati un pic ulei de masline peste.
  • Salmorejo - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

varady_c2018

Grețoasă. Prea mult ulei, amar

am gătit această rețetă
abuz
chersin

chersin

Foarte interesanta, foarte ușoara, foarte sănătoasă. Se poate inlocui toppingul. Nu am încercat decât cu varianta din reteta.

am gătit această rețetă
abuz
doina_j2018

doina_j2018

Cred ca este foarte gustoasa

abuz