Petitchef

Salmorejo

Salmorejo este o supa rece spaniola, pe baza de rosii, paine, usturoi si ulei de maslline ce se mixeaza impreuna. In mod traditional se serveste rece, ornata cu oua fierte tari, taiate cuburi si felii de jambon serrano, ce se poate inlocui cu bacon.

Antreuri
7 porții
15 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

7

Pentru a decora:

Materiale

  • Blender

Preparare

  • Etapa 1 - Salmorejo
    Intr-un blender, se adauga rosiile proaspete curatate si taiate in bucati. Adaugati si catelul de usturoi si amestecati totul. Cand totul este bine amestecat, adaugati sarea si amestecati din nou.
  • Etapa 2 - Salmorejo
    Apoi adaugati miez de paine uscat (sau pesmet) in preparat. Lasati-l sa se inmoaie timp de 2 minute.
  • Etapa 3 - Salmorejo
    Se amesteca din nou pana se obtine un amestec omogen. Verificati textura prin scufundarea unei lingurite in blender.
  • Etapa 4 - Salmorejo
    Adaugati uleiul de masline putin cate putin in timp ce amestecati.
  • Etapa 5 - Salmorejo
    Puteti savura varianta spaniola prin adaugarea in castron a bucatlor prosciutto crudo si ou fiert. Adaugati un pic ulei de masline peste.
  • Etapa 6 - Salmorejo
    Gata!


Echipamente de gătit

Blender

Poze

Salmorejo
Salmorejo - poza 2
Salmorejo - poza 3
Salmorejo - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

varady_c2018, 18/08/2022

Grețoasă. Prea mult ulei, amar

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
chersin
chersin, 13/11/2018

Foarte interesanta, foarte ușoara, foarte sănătoasă. Se poate inlocui toppingul. Nu am încercat decât cu varianta din reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
doina_j2018
doina_j2018, 13/11/2018

Cred ca este foarte gustoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu burrata și roșii cherry
Paste cremoase cu burrata și roșii cherry
2 porții
22 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tagliatelle cu feta si rosii
Tagliatelle cu feta si rosii
4 porții
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Enchilada vegetariană
Enchilada vegetariană
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează