Salmorejo
Salmorejo este o supa rece spaniola, pe baza de rosii, paine, usturoi si ulei de maslline ce se mixeaza impreuna. In mod traditional se serveste rece, ornata cu oua fierte tari, taiate cuburi si felii de jambon serrano, ce se poate inlocui cu bacon.
Ingrediente
7
Pentru a decora:
Materiale
- Blender
Rețete inrudite
-
Linte spaniola
-
Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
-
Bagel italian - simplu si rapid
-
Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă
Preparare
Intr-un blender, se adauga rosiile proaspete curatate si taiate in bucati. Adaugati si catelul de usturoi si amestecati totul. Cand totul este bine amestecat, adaugati sarea si amestecati din nou.
Apoi adaugati miez de paine uscat (sau pesmet) in preparat. Lasati-l sa se inmoaie timp de 2 minute.
Se amesteca din nou pana se obtine un amestec omogen. Verificati textura prin scufundarea unei lingurite in blender.
Adaugati uleiul de masline putin cate putin in timp ce amestecati.
Puteti savura varianta spaniola prin adaugarea in castron a bucatlor prosciutto crudo si ou fiert. Adaugati un pic ulei de masline peste.
Gata!
Echipamente de gătit
blender
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
V

chersin,
13/11/2018
Foarte interesanta, foarte ușoara, foarte sănătoasă. Se poate inlocui toppingul. Nu am încercat decât cu varianta din reteta.
am gătit această rețetă
