Cartofii se fierb in coaja, atat cat sa nu se sfarme, de preferat mai tarisori..ca pentru salata orientala(nu mai spun cum si in ce se fierb, cum se racoresc si cum se curata).
Cat timp fierb cartofii, incercam sa facem maioneza, asta ca pana la amestecarea ingredientelor sa o tinem la rece. La maioneza putem pune si o lingurita de mustar(dulce, frantuzesc sau clasic, dupa gust).
Am fiert cartofii, care acum stau la racorit, maioneza e gata, deci: curatam pestele de oase. Dupa ce scoatem sira spinarii, curatam cu atentie coastele. Metoda o are fiecare( cu furculita, varful cutitului, scobitoarea, etc). Dupa ce am terminat de curatat, taiem(sau rupem) pestele in bucati potrivite.
Ceapa o taiem pestisori si o lasam in asteptare acoperita, la rece. Castravetii se taie cubulete si se storc de zeama. Chiar daca lasam castravetii in sita nu se vor scurge suficient, astfel incat la amestecarea ingredientelor, zeama in exces amestecata cu maioneza va da un aspect neplacut.
Avand toate acestea pregatite, (sa nu uitati sa curatati cartofii de coaja, si apoi sa-i taiati cubulete... uitasem sa va spun asta), amestecam toate ingredientele adaugand sare si piper. La sfarsit punem si maioneza, amestecand usor.
Patrunjelul....mmm, savoare unica. Taiat mai marisor si amestecat inainte de servire. Reusita este asigurata.
Comentarii (11):
Intotdeauna de sarbatori gatesc aceasta reteta, dar eu pun si gogosari murati pe care ii tai la fel ca pe ceapa (fideluta)! Este delicioasa!
Foarte didactică rețeta, descrie pa cu pas procesul de preparare a salatei.
Tare
F.usoara
Foarte usor de facut si gustoasa reteta
Bunaaaaaaa.
Super gutoasa
Am facut si eu. Este foarte gustos.
Cred ca e minunata, o fac acum, merci de reteta
Este o reteta delicioasa o faceam si acasa.