Petitchef

Salata de cartofi cu macrou afumat

O salata cu aroma extravaganta de peste afumat, pregatind mesenii pentru un festin ce va sa vie!

Antreuri
4 porții
45 min
20 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cartofii se fierb in coaja, atat cat sa nu se sfarme, de preferat mai tarisori..ca pentru salata orientala(nu mai spun cum si in ce se fierb, cum se racoresc si cum se curata).
  • Cat timp fierb cartofii, incercam sa facem maioneza, asta ca pana la amestecarea ingredientelor sa o tinem la rece. La maioneza putem pune si o lingurita de mustar(dulce, frantuzesc sau clasic, dupa gust).
  • Am fiert cartofii, care acum stau la racorit, maioneza e gata, deci: curatam pestele de oase. Dupa ce scoatem sira spinarii, curatam cu atentie coastele. Metoda o are fiecare( cu furculita, varful cutitului, scobitoarea, etc). Dupa ce am terminat de curatat, taiem(sau rupem) pestele in bucati potrivite.
  • Ceapa o taiem pestisori si o lasam in asteptare acoperita, la rece. Castravetii se taie cubulete si se storc de zeama. Chiar daca lasam castravetii in sita nu se vor scurge suficient, astfel incat la amestecarea ingredientelor, zeama in exces amestecata cu maioneza va da un aspect neplacut.
  • Avand toate acestea pregatite, (sa nu uitati sa curatati cartofii de coaja, si apoi sa-i taiati cubulete... uitasem sa va spun asta), amestecam toate ingredientele adaugand sare si piper. La sfarsit punem si maioneza, amestecand usor.
  • Patrunjelul....mmm, savoare unica. Taiat mai marisor si amestecat inainte de servire. Reusita este asigurata.
  • Pofta buna!


Întrebări:




Comentarii (11):

30/12/2016

Intotdeauna de sarbatori gatesc aceasta reteta, dar eu pun si gogosari murati pe care ii tai la fel ca pe ceapa (fideluta)! Este delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/04/2015

Foarte didactică rețeta, descrie pa cu pas procesul de preparare a salatei.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
12/09/2013

Tare

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
08/06/2015

F.usoara

(1) (0) Abuz
03/01/2014

Foarte usor de facut si gustoasa reteta

(1) (0) Abuz
21/12/2013

Bunaaaaaaa.

(1) (0) Abuz
15/12/2013

Super gutoasa

(1) (0) Abuz
16/11/2013

Am facut si eu. Este foarte gustos.

(1) (0) Abuz
14/06/2013

Cred ca e minunata, o fac acum, merci de reteta

(1) (0) Abuz
11/12/2012

Este o reteta delicioasa o faceam si acasa.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salată crocantă de castraveți și cartofi
Salată crocantă de castraveți și cartofi
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează