Norisor cu ou si carnat

Antreuri
Foarte ușor
30 min

Noua, celor de la Petitchef ne plac ouale gatite in toate formele: fierte, prajite, omleta, fierte in apa ...dar tie? Astazi ne propunem un nou mod de gatit: norisor! Cunoscut sub numele de „ou in nor“, aceasta reteta va surprinde cu o prezentare originala! Haideti sa incercam impreuna!

Ingrediente

2

Preparare

Preparare20 min
Gătire10 min
  • Norisor cu ou si carnat - Preparare etapa 1Separati albusul de galbenusuri avand grija sa nu se sparga galbenusurile. Puneti fiecare galbenus separat in vase mici. Le folosim mai tarziu.
  • Norisor cu ou si carnat - Preparare etapa 2Sarati albusurile si bateti-le spuma.
  • Norisor cu ou si carnat - Preparare etapa 3Se toaca marunt feliile de carnat si se amesteca cu albusul batut spuma, cu branza rasa, piperul si ierburile Provence. Se amesteca usor, avand grija sa nu se lase albusul.
  • Norisor cu ou si carnat - Preparare etapa 4Pe o foaie de copt formam doua gramezi de albus, iar in mijloc facem o adancitura.
  • Norisor cu ou si carnat - Preparare etapa 5Coaceti 7 minute la 220°C.
  • Norisor cu ou si carnat - Preparare etapa 6Adaugati cate un galbenus in fiecare adancitura si dati la cuptor pentru 2 minute.
  • Norisor cu ou si carnat - Preparare etapa 7Voila! Ouale norisor sunt gata!

Punctează această reţetă

Observații

Adosuri: pot fi puse in functie de gust, prosciutto crudo, branza Gruyere si parmezan, precum si multe alte plante aromatice

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Dana

Foarte buna ideea si foarte interesanta, mai ales pentru persoanele care vor sa se dezvolte intelectual si deschise spre a invata si a proba ceva nou. Mai ales copiii sunt bucurosi sa primeasca altceva, de aceea trebuie mereu sa inaintam in cunoastere si experienta nu sa ramanem in epoca de piatra pentru ca ne este comod. :)

am gătit această rețetă
abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Si mie-mi plac ouale sub orice forma dar ce ati facut voi aici n-as putea sa mananc pentru ca arata horror. Nu stiu de ce va place sa va complicati, atata munca pentru un fiasco!

abuz

anonymous

Ideea oului "norisor" este ca în forma finala oul sa arate ca un norisor alb si pufos. Amestecarea albusului cu brânza îi pastreaza calitatile norisorului, dar cârnatul si ierburile strica aspectul. In afara de asta e mult mai sanatos sa mâncam oul ori cu sunca/cârnat ori cu brânza, dar nu cu amandoua.

abuz

John Doe

Munca inutila!

abuz