Noua, celor de la Petitchef ne plac ouale gatite in toate formele: fierte, prajite, omleta, fierte in apa ...dar tie? Astazi ne propunem un nou mod de gatit: norisor! Cunoscut sub numele de „ou in nor“, aceasta reteta va surprinde cu o prezentare originala! Haideti sa incercam impreuna!
Separati albusul de galbenusuri avand grija sa nu se sparga galbenusurile. Puneti fiecare galbenus separat in vase mici. Le folosim mai tarziu.
Sarati albusurile si bateti-le spuma.
Se toaca marunt feliile de carnat si se amesteca cu albusul batut spuma, cu branza rasa, piperul si ierburile Provence. Se amesteca usor, avand grija sa nu se lase albusul.
Pe o foaie de copt formam doua gramezi de albus, iar in mijloc facem o adancitura.
Coaceti 7 minute la 220°C.
Adaugati cate un galbenus in fiecare adancitura si dati la cuptor pentru 2 minute.
Foarte buna ideea si foarte interesanta, mai ales pentru persoanele care vor sa se dezvolte intelectual si deschise spre a invata si a proba ceva nou. Mai ales copiii sunt bucurosi sa primeasca altceva, de aceea trebuie mereu sa inaintam in cunoastere si experienta nu sa ramanem in epoca de piatra pentru ca ne este comod. :)
Si mie-mi plac ouale sub orice forma dar ce ati facut voi aici n-as putea sa mananc pentru ca arata horror. Nu stiu de ce va place sa va complicati, atata munca pentru un fiasco!
Ideea oului "norisor" este ca în forma finala oul sa arate ca un norisor alb si pufos. Amestecarea albusului cu brânza îi pastreaza calitatile norisorului, dar cârnatul si ierburile strica aspectul. In afara de asta e mult mai sanatos sa mâncam oul ori cu sunca/cârnat ori cu brânza, dar nu cu amandoua.
Comentarii:
Foarte buna ideea si foarte interesanta, mai ales pentru persoanele care vor sa se dezvolte intelectual si deschise spre a invata si a proba ceva nou. Mai ales copiii sunt bucurosi sa primeasca altceva, de aceea trebuie mereu sa inaintam in cunoastere si experienta nu sa ramanem in epoca de piatra pentru ca ne este comod. :)
Si mie-mi plac ouale sub orice forma dar ce ati facut voi aici n-as putea sa mananc pentru ca arata horror. Nu stiu de ce va place sa va complicati, atata munca pentru un fiasco!
Ideea oului "norisor" este ca în forma finala oul sa arate ca un norisor alb si pufos. Amestecarea albusului cu brânza îi pastreaza calitatile norisorului, dar cârnatul si ierburile strica aspectul. In afara de asta e mult mai sanatos sa mâncam oul ori cu sunca/cârnat ori cu brânza, dar nu cu amandoua.
Munca inutila!