Branza de vaci se lasa la scurs intr-o strecuratoare sa lase cat se poate de mult din zer. Apoi se pune intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si 2 lingurite de bicarbonat si se amesteca bine.
Se pune castronul la frigider pentru 2 ore cel putin. Dupa ce a stat branza la rece, se pune pe foc o cratita cu apa si cand fierbe apa se pune deasupra alta cratita pentru a crea un efect de bain-marie. In cratita de deasupra se pune untul sa se topeasca si cand untul este topit se adauga si branza.
Toata compozitia se amesteca si se tine pe foc (amestecand continuu) vreo 10-15 minute pana ajunge la consistenta unei smantani subtire. Se toarna apoi compozitia fierbinte in niste castroane sau caserole si dupa ce se racoreste putin se baga la frigider sa se intareasca. daca vreti sa nu faca crusta trebuie ca recipientele sa fie acoperite cu ceva (capac, folie alimentara).
Pentru un gust mai special, cu 1 minut inainte sa opriti focul puteti adauga boia de ardei, sau chimen, sau marar uscat…totul dupa gust.
Am facut de multe ori aceasta branza topita. Pentru un gust mai pregnant de branza, se pot adauga 2-3 linguri de cas de oaie sau capra. De asemenea se pot adauga la final pentru gust ardei, ciuperci, sunca, ceapa verde, marar, oregano, masline, rosii uscate, sau orice altceva va face placere.
Comentarii (36):
Am facut de multe ori aceasta branza topita. Pentru un gust mai pregnant de branza, se pot adauga 2-3 linguri de cas de oaie sau capra. De asemenea se pot adauga la final pentru gust ardei, ciuperci, sunca, ceapa verde, marar, oregano, masline, rosii uscate, sau orice altceva va face placere.
Am facut-o de multe ori. Este foarte buna. Am adaugat ciuperci, ardei, masline sau verdeata.
Foarte buna
Aaaa asa si asa
Ffff,buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Exceptional si simplu
Am sa fac si eu....
Interesanta reteta. O sa o incerc.
De incercat !
Cred ca e buna