Branza topita de casa
Mult mai sanatoasa decat branza topita din comert dar si gustoasa tare. Are o consistenta usor elastica si perfect tartinabila.
Ingrediente
15
Preparare
Preparare10 min
Gătire15 min
- Branza de vaci se lasa la scurs intr-o strecuratoare sa lase cat se poate de mult din zer. Apoi se pune intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si 2 lingurite de bicarbonat si se amesteca bine.
- Se pune castronul la frigider pentru 2 ore cel putin. Dupa ce a stat branza la rece, se pune pe foc o cratita cu apa si cand fierbe apa se pune deasupra alta cratita pentru a crea un efect de bain-marie. In cratita de deasupra se pune untul sa se topeasca si cand untul este topit se adauga si branza.
- Toata compozitia se amesteca si se tine pe foc (amestecand continuu) vreo 10-15 minute pana ajunge la consistenta unei smantani subtire. Se toarna apoi compozitia fierbinte in niste castroane sau caserole si dupa ce se racoreste putin se baga la frigider sa se intareasca. daca vreti sa nu faca crusta trebuie ca recipientele sa fie acoperite cu ceva (capac, folie alimentara).
- Pentru un gust mai special, cu 1 minut inainte sa opriti focul puteti adauga boia de ardei, sau chimen, sau marar uscat…totul dupa gust.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
29/05/2022
Am facut de multe ori aceasta branza topita. Pentru un gust mai pregnant de branza, se pot adauga 2-3 linguri de cas de oaie sau capra. De asemenea se pot adauga la final pentru gust ardei, ciuperci, sunca, ceapa verde, marar, oregano, masline, rosii uscate, sau orice altceva va face placere.
am gătit această rețetă
Claudia,
06/03/2020
Am facut-o de multe ori. Este foarte buna. Am adaugat ciuperci, ardei, masline sau verdeata.
am gătit această rețetă
V