Branza topita de casa

Mult mai sanatoasa decat branza topita din comert dar si gustoasa tare. Are o consistenta usor elastica si perfect tartinabila.
Ingrediente
15
Preparare
Preparare10 min
Gătire15 min
- Branza de vaci se lasa la scurs intr-o strecuratoare sa lase cat se poate de mult din zer. Apoi se pune intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si 2 lingurite de bicarbonat si se amesteca bine.
- Se pune castronul la frigider pentru 2 ore cel putin. Dupa ce a stat branza la rece, se pune pe foc o cratita cu apa si cand fierbe apa se pune deasupra alta cratita pentru a crea un efect de bain-marie. In cratita de deasupra se pune untul sa se topeasca si cand untul este topit se adauga si branza.
- Toata compozitia se amesteca si se tine pe foc (amestecand continuu) vreo 10-15 minute pana ajunge la consistenta unei smantani subtire. Se toarna apoi compozitia fierbinte in niste castroane sau caserole si dupa ce se racoreste putin se baga la frigider sa se intareasca. daca vreti sa nu faca crusta trebuie ca recipientele sa fie acoperite cu ceva (capac, folie alimentara).
- Pentru un gust mai special, cu 1 minut inainte sa opriti focul puteti adauga boia de ardei, sau chimen, sau marar uscat…totul dupa gust.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Clar si la obiect
am gătit această rețetă
anonymous
Am facut de multe ori aceasta branza topita. Pentru un gust mai pregnant de branza, se pot adauga 2-3 linguri de cas de oaie sau capra. De asemenea se pot adauga la final pentru gust ardei, ciuperci, sunca, ceapa verde, marar, oregano, masline, rosii uscate, sau orice altceva va face placere.
am gătit această rețetă
Claudia
Am facut-o de multe ori. Este foarte buna. Am adaugat ciuperci, ardei, masline sau verdeata.
am gătit această rețetă
Adrian
Foarte buna
am gătit această rețetă
anonymous
Aaaa asa si asa
anonymous
Ffff,buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonymous
Exceptional si simplu
V
Veveriza1975
Am sa fac si eu....
anonymous
Interesanta reteta. O sa o incerc.
anonymous
De incercat !
Punctează această reţetă