Branza topita de casa

Branza topita de casa
Antreuri
Ușor
25 min

Mult mai sanatoasa decat branza topita din comert dar si gustoasa tare. Are o consistenta usor elastica si perfect tartinabila.

Ingrediente

15

Preparare

Preparare10 min
Gătire15 min
  • Branza de vaci se lasa la scurs intr-o strecuratoare sa lase cat se poate de mult din zer. Apoi se pune intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si 2 lingurite de bicarbonat si se amesteca bine.
  • Se pune castronul la frigider pentru 2 ore cel putin. Dupa ce a stat branza la rece, se pune pe foc o cratita cu apa si cand fierbe apa se pune deasupra alta cratita pentru a crea un efect de bain-marie. In cratita de deasupra se pune untul sa se topeasca si cand untul este topit se adauga si branza.
  • Toata compozitia se amesteca si se tine pe foc (amestecand continuu) vreo 10-15 minute pana ajunge la consistenta unei smantani subtire. Se toarna apoi compozitia fierbinte in niste castroane sau caserole si dupa ce se racoreste putin se baga la frigider sa se intareasca. daca vreti sa nu faca crusta trebuie ca recipientele sa fie acoperite cu ceva (capac, folie alimentara).
  • Pentru un gust mai special, cu 1 minut inainte sa opriti focul puteti adauga boia de ardei, sau chimen, sau marar uscat…totul dupa gust.

Punctează această reţetă

lumearuxandreiLumearuxandrei

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

Clar si la obiect

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am facut de multe ori aceasta branza topita. Pentru un gust mai pregnant de branza, se pot adauga 2-3 linguri de cas de oaie sau capra. De asemenea se pot adauga la final pentru gust ardei, ciuperci, sunca, ceapa verde, marar, oregano, masline, rosii uscate, sau orice altceva va face placere.

am gătit această rețetă
abuz

Claudia

Am facut-o de multe ori. Este foarte buna. Am adaugat ciuperci, ardei, masline sau verdeata.

am gătit această rețetă
abuz

Adrian

Foarte buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Aaaa asa si asa

abuz

anonymous

Ffff,buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Exceptional si simplu

abuz

Veveriza1975

Am sa fac si eu....

abuz

anonymous

Interesanta reteta. O sa o incerc.

abuz

anonymous

De incercat !

abuz
  • pagina 1 / 4