Branza topita de casa

Branza topita de casa
Antreuri
15 porții
Ușor
25 min

Mult mai sanatoasa decat branza topita din comert dar si gustoasa tare. Are o consistenta usor elastica si perfect tartinabila.


Ingrediente

15

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Gătire15 min
  • Branza de vaci se lasa la scurs intr-o strecuratoare sa lase cat se poate de mult din zer. Apoi se pune intr-un castron, se adauga 2 lingurite de sare si 2 lingurite de bicarbonat si se amesteca bine.
  • Se pune castronul la frigider pentru 2 ore cel putin. Dupa ce a stat branza la rece, se pune pe foc o cratita cu apa si cand fierbe apa se pune deasupra alta cratita pentru a crea un efect de bain-marie. In cratita de deasupra se pune untul sa se topeasca si cand untul este topit se adauga si branza.
  • Toata compozitia se amesteca si se tine pe foc (amestecand continuu) vreo 10-15 minute pana ajunge la consistenta unei smantani subtire. Se toarna apoi compozitia fierbinte in niste castroane sau caserole si dupa ce se racoreste putin se baga la frigider sa se intareasca. daca vreti sa nu faca crusta trebuie ca recipientele sa fie acoperite cu ceva (capac, folie alimentara).
  • Pentru un gust mai special, cu 1 minut inainte sa opriti focul puteti adauga boia de ardei, sau chimen, sau marar uscat…totul dupa gust.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4
29/05/2022

Am facut de multe ori aceasta branza topita. Pentru un gust mai pregnant de branza, se pot adauga 2-3 linguri de cas de oaie sau capra. De asemenea se pot adauga la final pentru gust ardei, ciuperci, sunca, ceapa verde, marar, oregano, masline, rosii uscate, sau orice altceva va face placere.

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Claudia, 06/03/2020

Am facut-o de multe ori. Este foarte buna. Am adaugat ciuperci, ardei, masline sau verdeata.

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Adrian, 04/09/2018

Foarte buna

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
30/01/2014

Aaaa asa si asa

(0) (0) abuz
23/01/2014

Ffff,buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) abuz
05/11/2013

Exceptional si simplu

(1) (0) abuz
Veveriza1975, 23/10/2013

Am sa fac si eu....

(1) (0) abuz
14/10/2013

Interesanta reteta. O sa o incerc.

(1) (0) abuz
14/10/2013

De incercat !

(1) (0) abuz
13/10/2013

Cred ca e buna

(1) (0) abuz
  • pagina 1 / 4



+