Scovergi

Ingrediente
5
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul a capatat consistenta, il framintam bine cu mana. Lasam 10 minute. sa se adihneasca si apoi il intindem intr-o foaie cat mai subtire,ca de taietei.
- Cand a terminat-o de sucit, o taiem in fasii cam de 7-8 cm. Acum depinde si cat de mari avem strecuratorile fasiile rezultate le vom taia de-a latul, sa ne iasa o scarita,lasand la ambele margini cativa cm.
- Dupa ce am terminat si aceasta operatiune, vom lega cele doua strecuratori, una de alta, asa cum se vede in prima imagine. Apoi facem bulgarasii. Cu degetele vom ridica o fasie da,una ba,una da ,una ba,pna terminam toata scarita.
- O adunam usor ca un cocolos, fara sa presam aluatul si il punem in strecuratoare.
Inchidem cu cealalta strecuratoare, tinem strans de manere si o cufundam in baie de ulei incins. Cam 2 minute. pana se rumenesc usor.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
28/08/2012
O idee originala! N-am mai auzit de metoda asta, cum sa nu le placa copiilor?