Aceste painic isi au originea in comunitatile evreiesti din Polonia sec. al XVI-lea si foarte populare in acest moment in special in Statele Unite si Canada. Specific pentru Bagels este faptul ca se fierb 1-3 minute inainte de a se pune la cuptor.
Traditional painicile (chiflele) sunt rotunde sau inelate, pot fi simple aurii sau acoperite cu seminte de susan sau mac. Taiate in doua pot fi umplute cu crema de branza, gem, mezeluri, salate, peste afumat sau orice altceva va mai puteti gandi.
Puneti faina in castronul robotului si sarea uneti-o pe lateral. Faceti un locas in mijoc si puneti drojdia si acoperiti-o cu faina ( aveti grija ca sarea sa nu atinga faina pentru ca ii distruge proprietatile). Adaugati uleiul, siropul de trestie de zahar si apa. Framantati la viteza medie timp de aproximativ 10 minute.
Lasati aluatul sa creasca timp de 2 ore la temperatura camerei. Apoi, degazati aluatul (scoateti aerul prin apasarea acestuia) si taiati bucatii de aluat de aproximativ 120 gr.
Formati o bila din fiecare aluat si in mijloc faceti o gaura pe care o largiti destul de mult pentru ca la fierbere ea se va mai reduce. Puneti painicile pe o tava de copt si lasati-le la temperatura camerei timp de 1 ora.
Compozitia in care se fierb : Puneti apa, siropul din trestie de zahar si sarea intr-o oala mare. Amestecati lingura de amidon cu putina apa si adaugati amestec in oala.
Cand apa fierbe, puneti usor cate un covrig. Se lasa 30 de secunde, apoi se intoarce cu o spumiera. Lasati-l din nou 30 de secunde, apoi scoateti-l afara. Asezati fiecare covrig intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Adaugati semintele (susan sau mac, daca doriti), apoi coaceti painicile timp de 20 de minute la 180° .
Amidonul din cartofi: poate fi inlocuit si cu Maïzena, amidon din porumb Siropul din trestie de zahar : poate fi inlocuit cu zahar brun Pentru o crusta aurie puteti unge painicile cu galbenus de ou.