Painici bagels
Aceste painic isi au originea in comunitatile evreiesti din Polonia sec. al XVI-lea si foarte populare in acest moment in special in Statele Unite si Canada. Specific pentru Bagels este faptul ca se fierb 1-3 minute inainte de a se pune la cuptor. Traditional painicile (chiflele) sunt rotunde sau inelate, pot fi simple aurii sau acoperite cu seminte de susan sau mac. Taiate in doua pot fi umplute cu crema de branza, gem, mezeluri, salate, peste afumat sau orice altceva va mai puteti gandi.
Ingrediente
5
Pentru aluat :
Pentru compozitia in care se fierb :
Cost estimat: 1.04Euros€ (0.21€/porție)
Materiale
- Robot de patiserie
Preparare
Preparare4 ore
Gătire20 min
Puneti faina in castronul robotului si sarea uneti-o pe lateral. Faceti un locas in mijoc si puneti drojdia si acoperiti-o cu faina ( aveti grija ca sarea sa nu atinga faina pentru ca ii distruge proprietatile). Adaugati uleiul, siropul de trestie de zahar si apa. Framantati la viteza medie timp de aproximativ 10 minute.
Lasati aluatul sa creasca timp de 2 ore la temperatura camerei. Apoi, degazati aluatul (scoateti aerul prin apasarea acestuia) si taiati bucatii de aluat de aproximativ 120 gr.
Formati o bila din fiecare aluat si in mijloc faceti o gaura pe care o largiti destul de mult pentru ca la fierbere ea se va mai reduce.
Puneti painicile pe o tava de copt si lasati-le la temperatura camerei timp de 1 ora.Compozitia in care se fierb :
Puneti apa, siropul din trestie de zahar si sarea intr-o oala mare. Amestecati lingura de amidon cu putina apa si adaugati amestec in oala.Cand apa fierbe, puneti usor cate un covrig. Se lasa 30 de secunde, apoi se intoarce cu o spumiera. Lasati-l din nou 30 de secunde, apoi scoateti-l afara. Asezati fiecare covrig intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Adaugati semintele (susan sau mac, daca doriti), apoi coaceti painicile timp de 20 de minute la 180° .
Gata! Ati gatit bagels!
Observații
Amidonul din cartofi: poate fi inlocuit si cu Maïzena, amidon din porumb
Siropul din trestie de zahar : poate fi inlocuit cu zahar brun
Pentru o crusta aurie puteti unge painicile cu galbenus de ou.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 344Kcal
- Carbo: 59.4g
- Grăsimi: 6.7g
- Grăsimi sat.: 1g
- Proteine: 9.1g
- Fibre: 3.1g
- Zahăr: 7.5g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 11
Informații nutriționale pentru 1 porție (436g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!